Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arbitraža

Europska komisija ne želi se miješati u spor Hrvatske i Slovenije

arbitraža
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
27.07.2015.
u 21:48

Glasnogovornici jučer nisu željeli ni izrijekom potvrditi da je zaprimljeno službeno pismo MVEP-a RH u kojem se Komisiju obavještava o situaciji oko sporazuma

Europska komisija pomogla je Sloveniji i Hrvatskoj u sklapanju arbitražnog sporazuma, ali danas nije imala nikakvu reakciju na najavu povlačenja Hrvatske iz tog sporazuma. Glasnogovornica Komisije Mina Andrejeva ponovila je da EK “potpuno podržava rad arbitražnog vijeća sudaca”, ali na izravno pitanje kako komentira potez Hrvatske odgovorila je da “Komisija nema formalnu ulogu” u svemu tome i stoga to ne želi komentirati.

Čini se da čelnici EK i dalje imaju stav da se ne žele miješati u tu aferu. Unutar Komisije, tim pitanjem bavi se potpredsjednik zadužen za međuinstitucionalna pitanja i vladavinu prava, Nizozemac Frans Timmermans.

No, glasnogovornici danas nisu željeli ni izrijekom potvrditi da je zaprimljeno službeno pismo MVEP-a RH u kojem se Komisiju obavještava o situaciji oko sporazuma. – Primili smo to na znanje, postoje razni kanali komunikacije – rekla je glasnogovornica EK.

>> Svi granični sporovi: Tuđe ne želimo, a svoj teritorij ne damo

>> Cerar pisao Milanoviću, Arbitražni sud traži objašnjenja od Slovenije. Erjavec: Ostajem ministar!

>> Imamo plan za arbitražu, čekamo samo konsenzus

Komentara 42

Avatar ljutatrava
ljutatrava
22:12 27.07.2015.

.a miješali su se kada smo sa zlovencima dogovarali sudove odnosno arbitraže,požurivali nas,vršili pritisak ..onaj Rehn nam je krv popio-a sada kada su otkrivene nezakonitosti -nebi se šteli mešati...pravo europsko,demokratsko ponašanje,fuj

TO
tolitol
22:21 27.07.2015.

Ovo je zapravo još jedan poraz slovenske medijsko-političke vrhuške čija priča oko ove afere sve više naliči nekoj virtualnoj stvarnosti u stilu Miloševićeve propagande s kraja osamdesetih i početka devedesetih. U neku ruku ih i shvaćam. Ovo je prestrašan autogol i ogromna sramota za tu državu koja se pokazala i dokazala kao primitivna balkanska zemljica čije državne institucije ne prezaju od koruptivnih radnji na najvišoj međunarodnoj razini. Šteta. Geografski su tako blizu Alpa, no obrascima ponašanja su za najprljaviju balkansku močvaru.

DU
Deleted user
21:56 27.07.2015.

ne zeli se mjesati? zasto se mjesala kad je slovenija ucjenivala hrvatsku? zasto nije rekla, ko je**e hrvatsku, nju ne trebamo u eu? oni trebaju nas samo da nas opljackaju. mamu im milu,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije