Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mafijaši ubili policajce

'Ovo je prestrašno. Pitam se tko je sljedeći od mojih kolega...'

Pucnjava u Sarajevu
Foto: D. S./Klix.ba
26.10.2018.
u 20:53

Mafijaši su danas ubili dvojicu policajaca što je podiglo veliku prašinu i pitanja o sigurnosti u glavnome gradu, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini

BiH je u šoku – mafijaši su danas nasred ulice ubili dvojicu policajaca, Adisa Šehovića i Davora Vujnovića. Kriminalci koji su pucali na sarajevske policajce pokušali su ukrasti bijeli automobil Golf 6 hrvatskih registarskih oznaka.

– Poduzet ćemo sve da MUP Sarajevske županije može uspješno realizirati ovu akciju u suradnji s državnim i entitetskim agencijama. Već su pokrenute mnoge aktivnosti kako bi se došlo do počinitelja ovog gnusnog zločina – rekao je na današnjoj konferenciji za medije, koja je održana zbog okrutnog ubojstva dvojice policajaca u naselju Alipašino Polje, predsjednik Vlade Sarajevske županije Adem Zolj.

Policija traži veće ovlasti

– Ovo je gnusan čin jer policajci nisu ni izašli iz auta ni upotrijebili oružje. Dok je vozilo bilo u pokretu, oni su počeli pucati na pripadnike policije. Ovo je sudbina. Naše entitetske granice omogućavaju kriminalcima da djeluju i mi ćemo morati imati zajedničke aktivnosti i s MUP-om RS-a. Ovo je udar na državu – kazao je Zolj.

Što se zapravo dogodilo? U sarajevskom naselju Alipašino Polje u noći s četvrtka na petak, oko četiri sata, tijekom redovite patrole na policijski auto, u kojem su bila dvojica policijskih službenika, otvorena je rafalna vatra u kojoj je Šehović ubijen, a Vujnović teško ranjen.

Nakon šest sati, unatoč naporima liječnika, ozljedama je podlegao i Vujnović. Osobe koje su ubile policajce pokušale su ukrasti bijeli Golf 6 hrvatskih oznaka, a kada su u Geteovu ulicu došli službenici MUP-a, počela je pucnjava. Ravnatelj granične policije BiH Zoran Galić izjavio je da je operativni centar granične policije odmah izvijestio sve granične prijelaze da poduzmu mjere u slučaju da osumnjičene osobe pokušaju prijeći granicu.

– Kao policijski službenik s dugogodišnjim stažem želim konstatirati da je potrebno mijenjati postojeće zakone i policiji dati još veće ovlasti, posebice u pogledu zaštite osobne i sigurnosti svih građana – kazao je Galić.

Tragično stradali policajci Adis Šehović (1972.) i Davor Vujinović (1975.) bili su dugogodišnji, iskusni policajci i ponos MUP-a Sarajevske županije te obiteljski ljudi, očevi. Obojica su nosila čin višeg policajca. Šehovića i Vujinovića više su puta pohvaljivali ravnatelj i ministar MUP-a. Šehović je posebno pohvaljen jer je sudjelovao u uhićenju opasne kriminalne skupine 2012. u Sarajevu. Kolege ih ističu kao uzore u obavljanju ovog posla koji, očigledno, može biti itekako opasan.

“Vidio sam ih izrešetane”

– Ovo je prestrašno. Mislio sam da smo dotaknuli dno, ali nismo. Pitam se tko je sljedeći od mojih kolega. Ako oni rade ovo policiji, što će tek napraviti građanima. Ja sam bio na mjestu događaja, vidio sam kolegu koji leži izrešetan, to je strašno – kazao je u izjavi za medije Zoran Čegar, zapovjednik podrške u jedinici za zaštitu osoba i objekata Federalne uprave policije.

Vidno potresen, Čegar je rekao da izađu političari ili rukovoditelji koji kažu kako nitko više neće dići ruku na policajca.

– Sada će dizati kalašnjikove. Meni su slomili ključnu kost na prosvjedima. Nitko od rukovoditelja nije me pitao što mi treba. Nedvojbeno je da će ih policija naći, a ako ih nađemo ja i moji ljudi... – rekao je Čegar. Kazao je da smiruje druge policijske službenike budući da su ga mnogi kontaktirali i pitali “što im je činiti”.

– Naše jedinice za profesionalne standarde ili unutarnju kontrolu bave time je li tko prijavio policajca. Što će sada napraviti, tko će otići obiteljima na vrata i reći da su neki “kerovi” ubili njihove hranitelje? – upitao se Čegar.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
21:24 26.10.2018.

"Ovo je udar na državu – kazao je Zolj". Koju drzavu? Mislite na djamahiriju?

PH
pravednik.hr
21:41 26.10.2018.

Obiteljima poginulih policajaca je sada teško bilo što poručiti, njihova bol je sada neizmjerna ali neka znaju da je njihov poginuli sin, otac i suprug obavljao časnu službu bitnu za dobrobiti svake zajednice i bitnu za svakog poštenog građanina. Adis i Davor su u toj službi položili svoje živote na oltar pravde i za to im Hvala! Njihovim najmilijima iskrena sućut! :=(

BO
bombaatomska
21:41 26.10.2018.

To je bio klasični partizanski terorizam.Prle iTihi u akciji činjena zla.Sve već viđeno.Titov način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije