Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminuo i drugi policajac

'Policajci su pogođeni i prije nego što su uspjeli izaći iz auta. Prevrnut ćemo sve i naći ubojice'

Pucnjava u Sarajevu
D. S./Klix.ba
Autori: Hina, Vecernji list
26.10.2018.
u 12:46

Pretpostavlja se da su pljačkaši stigli u Sarajevo s područja Republike Srpske, kamo su i pobjegli nakon pucnjave.

U Sarajevu je danas ujutro došlo do pucnjave kada su policajci pokušali spriječiti krađu vozila u naselju Alipašino polje. Policiji je pokušaj pljačke prijavljen u ranim jutarnjim satima, a kada je policijsko vozilo stiglo na mjesto zločina, kradljivci su zapucali na policajce.

Jedan policajac odmah je poginuo zadobivši smrtonosne ozljede, a drugi je teško ranjen i nakon toga prevezen u bolnicu, gdje su se liječnici borili za njegov život. Policajac koji je teško ranjen umro je rano poslijepodne u sarajevskom Kliničkom centru.

Tu informaciju je nešto prije 13 sati lokalnim medijima potvrdio policijski zapovjednik Mevludin Halilović.

Riječ je o Davoru Vujnoviću, iskusnom policajcu s dvadesetogodišnjim stažom, kako je ranije kazao Halilović. Njegovog kolegu Adisa Šehovića u jutarnjim su satima ubili napadači koji su pokušavali ukrasti automobil. 

Sve ćemo prevrnuti i pronaći ubojice policajca

Sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini tragaju za pljačkašima i poduzete su sve mjere kako bi se počinitelji tog zločina što prije identificirali i uhitili, izjavio je tijekom dana zapovjednik sarajevske policije Mevludin Halilović.

Pretpostavlja se da su pljačkaši stigli u Sarajevo s područja Republike Srpske, kamo su i pobjegli nakon pucnjave.

"Prevrnut ćemo sve i u Sarajevu i na bilo kojem mjestu kako bismo došli do počinitelja", kazao je Halilović na izvanrednoj konferenciji za novinare. Potvrdio je da su u potragu uključeni i policijski helikopteri te Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA).

Policajci su, prema dostupnim informacijama, zapravo bili u redovitoj ophodnji, a na zasjedu u kojoj su bili pljačkaši naletjeli su oko 4 sata ujutro. Pljačkaši su odmah zapucali na policijsko vozilo i policajci su pogođeni i prije nego što su iz njega uspjeli izaći.

Počinitelji ubojstva zapravo su pokušali ukrasti automobil, golf hrvatskih registracijskih znaka, no u toj ih je nakani omela redovita policijska ophodnja. Predsjednik vlade Sarajevske županije Adem Zolj kazao je kako su poduzete sve potrebne mjere da bi se pronašlo napadače, dodajući kako nema potrebe za uvođenjem izvanrednog stanja.

Upozorio je ipak kako se još jednom pokazalo da entitetske granice omogućuju kriminalcima da ovako drsko napadaju i pri tome bez problema bježe, dok je policajcima zabranjen prelazak preko administrativnih granica unutar države.

Foto: Klix.ba

Građane je pozvao na smirenost i suradnju s policijom.

Istragu o ovom zločinu za sada vodi županijsko tužiteljstvo, a pretpostavlja se kako su počinitelji pripadnici jedne od brojnih kriminalnih skupina koje organizirano kradu automobile u Sarajevu, odvoze ih na skrovita mjesta u RS-u i potom ih cijele ili u dijelovima prodaju na crnom tržištu.

"Te su kriminalne skupine postale opasnije i agresivnije i ne prezaju od uporabe vatrenog oružja", kazao je zapovjednik Halilović upozoravajući kako su policajci u Sarajevu ogorčeni zbog napada na njihove kolege.

"Radit ćemo po zakonu, ali ćemo se i braniti", kazao je Halilović.

Podsjetimo, iako su se već u jutarnjim satima pojavile informacije da je i drugi policajac preminuo, bosanski mediji javili su da su ga liječnici reanimirali. Nakon operacije i velikih napora liječnika da mu spase život hrabri policajac ipak je preminuo.

Policija je blokirala cijelo naselje u kojem se dogodio zločin i u tijeku je potraga za napadačima.

Pogledajte video očevida nakon pucnjave u Dubravi:

Ključne riječi

Komentara 65

TR
tramontana
09:09 26.10.2018.

Kalašnjikovom u krađu. To je smišljeno ubojstvo.

Avatar Asterix
Asterix
10:37 26.10.2018.

Kakav li je to samo um, ubiti čovjeka za par tisuća maraka.

UM
umnjak
10:42 26.10.2018.

Strasno. Slijepo crijevo civilizacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije