Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlikovao ga zelenski

Ovo je Patron, mali vojnik koji je postao simbol ukrajinskog domoljublja

Pas Patron iz Ukrajine
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
09.05.2022.
u 10:31

Ovaj Jack Russell terijer zaslužan je za otkrivanje više od 200 eksplozivnih naprava i sprečavanje njihova aktiviranja od početka rata 24. veljače.

Predsjednik Volodimir Zelenski u nedjelju je odlikovao ukrajinskog psa tragača za minama, Patrona i njegova vlasnika, uručivši im medalju kao priznanje za predanu službu iskazanu od početka ruske invazije.

Ovaj Jack Russell terijer zaslužan je za otkrivanje više od 200 eksplozivnih naprava i sprečavanje njihova aktiviranja od početka rata 24. veljače. Vrlo brzo Patron je postao pseći simbol ukrajinskog domoljublja, a umjetnici diljem svijeta odaju mu počast svojim radovima. Zelenski je odličja dodijelio na konferenciji za novinare održanoj u Kijevu zajedno s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom koji je u nedjelju nenajavljeno posjetio Ukrajinu.

Foto: Reuters/PIXSELL

Patron je za vrijeme svečanosti ponosno lajao i mahao repom, izazvavši simpatije i smijeh okupljenih. 

"Danas želim nagraditi one ukrajinske heroje koji već čiste našu zemlju od mina. I zajedno s tim našim junacima i ovoga divnog malog vojnika, Patrona, koji ne pomaže samo u neutraliziranju eksplozivnih naprava, nego i poučava našu djecu sigurnosnim pravilima u dijelovima zemlje u kojima postoji opasnost od mina", rekao je Zelenskij nakon ceremonije.

Nagrada je pripala i vlasniku Patrona, bojniku u Službi civilne zaštite, Mihailu Iljevu.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Video: Dan pobjede u Rusiji

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
11:16 09.05.2022.

kaligula je svog konja imenovao senatorom. time je pokazao da je ili totalno lud ili je pokazao da senatorom može biti bilo tko. u svakom slučaju, dokaz više o problemima u ukrajini, koje mediji skrivaju, al se ne može sakriti činjenica da je raseljeno više od 15 mil ljudi, od toga sad već skoro 6 izvan zemlje. primirje kakvo takvo i onda diplomacija. minsk 2 je bila dobra osnova za neko dugoročno stabilno stanje, ionak nije rješavalo pitanje krima, kojeg rusi neće pustiti ni za kakvu cijenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije