Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Ovo je heroj koji je spriječio još veći pokolj: Evo kako je zaustavio ubojicu

U džamiji su se nalazila njegova četiri sina, a dvojica stara 5 i 11 godina molila su ga da se vrati, no Abdul Aziz odlučio zaustaviti ubojicu
16. ožujka 2019. u 19:25 81 komentara 36847 prikaza
Abdul Aziz
Foto: Screenshot

Abdul Aziz (48) proglašen je novozelandskim herojem nakon što je u džamiji Linwoods spriječio daljnji pohod ubojice Brentona Tarranta.

Večernji doznaje Napadač je prije tri godine boravio u Hrvatskoj te je simpatizer četničkog pokreta

Iako sebe ne smatra herojem te govori kako bi to učinio svatko u njegovoj situaciji, njegov potez uistinu je hvalevrijedan.

U džamiji su se nalazila njegova četiri sina, a dvojica stara 5 i 11 godina molila su ga da se vrati, no Aziz odlučio zaustaviti ubojicu. Budući da je Tarrant ostao bez streljiva, krenuo je prema automobilu po novi pištolj. No, Aziz je potrčao za njim i bacio prema njemu uređaj za kartičnu naplatu koji je pronašao u džamiji.

Nastavio je trčati za njim, no skrivao se iza parkiranih automobila kako ga ubojica ne bi upucao. U jednom trenutku na tlu je vidio pištolj. Uzeo ga je, no bio je prazan.

Radovan Karadžić i Brenton Tarrant Teroristički napad Masovni ubojica iz Novog Zelanda opčinjen je Karadžićem jer je ubijao muslimane

– Ubojica je sjeo u automobil, a ja sam bacio pištolj prema njemu. Razbio mu je vjetrobransko staklo, to ga je uplašilo – prepričao je Abdul Aziz, prenosi Daily Mail.

– Psovao mi je i vikao da će nas sve pobiti – prisjetio se.

No, pobjegao je automobilom, a Aziz je trčao za njim dok nije došao do semafora i jače stisnuo papučicu gasa. Nedugo nakon toga, opkolila ga je policija i uhitila.

VIDEO Detalji terorističkog napada u džamijama:

Napad na Novom Zelandu Obitelj u šoku Baka ne može vjerovati što je unuk učinio: 'Bio je uvijek ljubazan i drag'

Inače, Abdul Aziz izbjeglica je iz Afganistana te je 25 godina živio u Australiji, a prije nekoliko godina preselio se na Novi Zeland.

– Nisam osjećao strah kada sam se suočio s njime. Kao da sam bio na autopilotu, Alah je znao da još nije moje vrijeme za umrijeti – rekao je on.

Abdul Aziz
1 / 14
Napad na Novom Zelandu
Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • Avatar pp22
  pp22:

  hebo vas heroj

 • alpskacokolada:

  muslimanski fanatici svakodnevno ubijaju kršćane i muslimane i ateiste . od početka drugog mjeseca ove godine razno razne islamske terorističke grupe pobile više od 600 ljudi.

 • alpskacokolada:

  0d početka 2016. do danas su razno razne islamističke grupe (talibani, Boko haram, al qaida, islamska država itd) pobile preko 28000 ljudi.