Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PROMET

Overseas Express oglasio se zbog velikog kašnjenja u isporuci paketa

Overseas Express
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
28.12.2017.
u 10:20

Overseas Express ima 20 godina iskustva u dostavi pošiljaka koje do kupaca stižu s 370 vozila.

Iskreno se ispričavamo svim našim korisnicima kojima, unatoč svim naporima, nismo uspjeli na vrijeme isporučiti naručene pakete uoči blagdana. S 20 godina iskustva u dostavi pošiljaka pripremili smo se na značajan rast prometa u vrijeme blagdana, ali nam je stigao višestruko veći broj paketa od najavljenog. U takvoj situaciji i s iznimnim naporima svih zaposlenih u kompaniji te angažiranjem dodatnih dostavljača bilo je nemoguće isporučiti sve pakete na vrijeme - poručuju iz Overseas Expressa. 

Uz iskrenu ispriku svim korisnicima kojima nisu na vrijeme dostavljene pošiljke, Overseas Express će pronaći način kako da im se dodatno oduži. Sada je u fokusu u što kraćem roku stabilizirati rokove dostave i isporučiti svim korisnicima naručene pakete, a zatim će im se pojedinačno javiti. Najmanje 80 posto neisporučenih pošiljaka bit će riješeno do kraja ovog tjedna, a kompletna isporuka bit će sigurno zaključena u prvom tjednu siječnja. Problemi s isporukama uglavnom se odnose na šire zagrebačko područje, stoji u priopćenju. 

Overseas Express ima 20 godina iskustva u dostavi pošiljaka koje do kupaca stižu s 370 vozila. Da bi pošiljke stigle na vrijeme o njima brine 450 zaposlenika i kooperanata. Rast tržišta e-trgovine i dostave paketa na hrvatskom tržištu Overseas Express prati stalnim ulaganjima. Kompanija je uložila preko milijun kuna u tehnološka rješenja, a kako bi u blagdanskom razdoblju, kada se broj paketa višestruko povećava, osigurali sve isporuke na vrijeme angažirali su se i dodatni kooperanti i zaposlili dodatni dostavljači. S pripremama za blagdanski rast prometa krenulo se još u rujnu. Ukupni kapaciteti osigurani su prema najavljenom prometu koji se planira prema prosječnom blagdanskom prometu iz proteklih godina te najavama kupaca o očekivanom rastu ove godine. 

- Broj paketa koji su stizali u naš logistički centar bio je nekoliko puta veći od najavljenog. Budući da je mahom riječ o blagdanskim poklonima, odmah smo angažirali dodatne kooperante i dostavljače. Više od 350 naših dostavljača, 50-ak radnika u skladištu i 50 dodatnih djelatnika iz ostalih službi prebacilo se na rješavanje dostava. Slobodno možemo reći da smo angažirali sve dostavljače koji su u tom trenutku bili dostupni na tržištu, ali to nažalost nije bilo dovoljno - pojašnjavaju u Overseas Expressu.

Primjerice, od jednog nam je kupca bez prethodne najave došlo 17 puta više paketa od planiranog. Da bi sve te dostave odradili na vrijeme, trebalo je preko noći angažirati 60 dodatnih dostavljača. No, ovo neplanirano angažiranje višestruko većeg broja dostavljača tijekom blagdana bilo je nemoguće osigurati. 

Vraćanje povjerenja korisnika apsolutni je prioritet tvrtke u narednom periodu. Pravovremena dostava i iskustvo zadovoljnih korisnika najveći je izazov dostavnih kompanija u cijelom svijetu budući da e-trgovina na mnogim tržištima raste i po dvoznamenkastim stopama, stoji u priopćenju.

Prema podacima Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti broj paketa na tržištu poštanskih usluga u trećem tromjesečju 2017. godine veći je za šest posto u odnosu na drugo tromjesečje, dok je u odnosu na isto tromjesečje prošle godine zabilježen rast od 11 posto. Taj rast najvećim je dijelom rezultat povećanja pošiljki e-trgovine pa se najveći rast očekuje upravo u zadnjem kvartalu zbog blagdanskih pošiljki. 

Pogledajte i galeriju: Ovo su najbolje fotografije Pixsellovih fotoreportera koje su obilježile 2017.

Overseas Express
1/59

Komentara 29

PE
petruss
12:08 28.12.2017.

Lažljiva gamas, jučer dobijem poruku od njig da mi pošiljka stiže između 13-16 sati, nitko se nije pojavio u 16:30 pogledam status pošiljke na njihovim stranicama, piše primaoc odbio preuzeti pošiljku, prokleti smradovi, propali i nestali iz hrvatske.

DU
Deleted user
12:45 28.12.2017.

Hahaha.. izgubili ste licencu od UPSa pa se pravite skromni. Uvijek kasnite, lažete da ste bili na adresi. Duže vama treba iz Zagreba do moje ulice u Zagrebu, nego UPSu iz Amerike do Zagreba. Kako je DHL uspio ko i svake godine sve po redu dostaviti. Očito imate lošu administraciju, i nemate se tu šta izvlačiti. Žao mi je, ali mislim da vam nema povratka...

PE
PetraJ
11:40 28.12.2017.

Nisu se nimalo pripremili za navodno izvanredno stanje i višestruko više paketa. Dostavljači ne samo da kasne nego se uopće ne pojave na adresi, a onda se dobije mail ili sms poruka da je primatelj nepoznat na adresi i daa zbog toga nije dostavljen paket, znači nije njihova krivica nego krivica primatelja. Na kraju svoj paket nisam dobila jer je vraćen pošiljatelju, a od Overseasa niti jedna isprika. Neprofesionalnost na vrhu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije