Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Pupovac:

'Ovakvi napadi bacaju ljagu na međuetničke odnose'

Milorad Pupovac
Patrik Macek/PIXSELL
31.07.2013.
u 17:27

- Osuđujem ovu vrstu napada neuobičajenu za hrvatske prilike, a koji je motiviran kako bi se uzurpiralo tuđe zemljište te onemogućilo ljude da žive - rekao je Pupovac.

Srpsko narodno vijeće oštro je osudilo napad na povratnika Milenka Obradovića u selu Rijenci kraj Voćina koje je, kažu, izazvalo strah i kod mještana.

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac posjetio je u virovitičkoj bolnici napadnutog povratnika kojemu su polomljena rebra, a uslijed udaraca zadobio je i kontuzije po glavi te nogama. Kako je objašnjeno, Obradović je prvi puta napadnut u ponedjeljak i to sjekirom kada je išao u šumu po drva, a drugi puta u utorak u svojem dvorištu gdje su ga pretukla četiri mladića.

- Osuđujem ovu vrstu napada neuobičajenu za hrvatske prilike, a koji je motiviran kako bi se uzurpiralo tuđe zemljište te onemogućilo ljude da žive. Počinitelji su poznati. Riječ je o obitelji koja se služi nasiljem i koja očito nije spremna živjeti prema zakonima i moralnim vrijednostima ove zemlje te baca ljagu na međuetničke odnose mještana - istaknuo je Pupovac napominjući kako očekuje da policija i pravosuđe odrade svoj posao.

Dodao je, također, kako njihove dosadašnje radnje nisu imale učinka. - Do sada je policija izlazila na teren, a sve osobe u sukobu dobivale su samo prekršajnu prijavu. Ozlijede koje je zadobio Obradović sada su okarakterizirane kao nanošenje teških tjelesnih ozljeda - rekao je čelnik SNV-a koji je nakon konferencije za novinare u Virovitici posjetio mještane Rijenca.

>>Pupovac: Podržavamo policiju, ali ne kada proizvodi strah

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije