Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JANDROKOVIĆ KOMENTIRAO RUŠENJE KVORUMA

'Ovakva uvreda Grbina ga diskvalificira kao ozbiljnog političara, tražit ću ispriku'

Zagreb: Održana šesta sjednica Hrvatskog sabora
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
29.01.2021.
u 15:39

Sve je ovo iscenirano samo zato da bi ispalo da HDZ i koalicijski partneri nemaju kvorum, govori Jandroković

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković ocijenio je u petak oporbeno rušenje kvoruma zbog neglasanja o ukidanju članarine u Hrvatskoj gospodarskoj komori neprimjerenom hajkom i ucjenom.

"Sve je ovo iscenirano samo zato da bi ispalo da HDZ i koalicijski partneri nemaju kvorum. Mislim da se radi o nečasnoj radnji i da se životne teške situacije ne bi trebale koristiti u političkoj borbi", izjavio je Jandroković dodavši kako su oporbeni zastupnici znali da je Miroslav Tuđman teško bolestan i ne može nazočiti glasovanju.

"Radi se o prizemnoj političkoj igri oporbe, vrlo nepromišljeno i agresivno ušli su u ovu aktivnost", ustvrdio je Jandroković na konferenciji za novinare u Saboru i osudio oporbenu "hajku, agresiju i uvrede".

Izjavu Peđe Grbina da je "Jandroković pokazao srednji prst svima koji su stradali u potresu" ocijenio je pak sramotnom, nečasnom i "dnom dna" i najavio da će tražiti ispriku.

"Smatrao sam tog čovjeka ozbiljnim, ali ovakva izjava ga diskvalificira kao ozbiljnog političara. Uvredljiva je i neistinita i tražit ću ga da se ispriča", rekao je Jandroković.

Namjera mi nikako nije bila dovoditi u pitanje Zakon o obnovi, nego se s njihove strane pokušalo ucjenom doći do toga da se stavi zakon o HGK-u na glasovanje, dodao je.

Različita stajališta u vladajućoj većini

Jandroković je ustvrdio kako ni na koji način nije povrijedio Poslovnik Hrvatskog sabora jer skidanje točki s glasovanja nije ništa neuobičajeno ako postoje razlozi za to.

Poručio je da neće pristati na bilo kakve ucjene, bilo od oporbe bilo od onih koji misle da na taj način mogu ostvarivati političke ciljeve.

Ponovio je da se vladajuća većina željela dodatno konzultirati oko Mostova prijedloga zakona o HGK-u jer žele izaći sa zaključkom koji će pojasniti poziciju većine i izgladiti određene nesporazume.

Nije neobično da u većini postoje različita stajališta, tada je potrebno određeno vrijeme da se ona pomire. Namjera je bila da se u idućih nekoliko dana usuglasi tekst zaključka, koji bi se zajedno sa zakonom o HGK-u stavio na glasovanje, pojasnio je.

"Ne bježim od toga da unutar vladajuće većine ovoga puta nije postojalo suglasje", kazao je upitavši oporbu - zašto nisu sačekali tri dana, zašto se taj zakon mora donijeti baš danas?

Zakon o HGK bit će stavljen na glasovanje nakon što vladajuća većina dostavi prijedlog zaključka, a Zakon o obnovi i Isključivom gospodarskom pojasu već početkom idućeg tjedan, najavio je Jandroković.

 

Komentara 21

BV
bvlgari
17:01 29.01.2021.

Sigurno vas je netko iz HGK dobro stisnuo, lova je u pitanju... A sto se tice neglasanja... Tako vam i treba. Nije ovo jednopartijski sistem niti su svi u saboru vasi zetoncici

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
17:22 29.01.2021.

Kako je to podlo, koristiti kao izgovor bolest svog zastupnika, da bi optužio legalan zahtjev oporbe.

DL
dvanaest_legija
17:23 29.01.2021.

Njonjo kmeči jer drugovi ne plešu kako on i njegov gospodar svira!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije