Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠA ĆE BITI NAJVEĆA

Ovako će izgledati hrvatska kapelica u Betlehemu za koju je Vlada odobrila 3,375 mil. kn.

kapelica
Foto: Samostan Svetog Duha
1/4
20.08.2021.
u 12:08

Riječ je o kompleksu od šest kapela koje će se graditi na Pastirskim poljima, a među njima jedna će biti u čast hrvatskih svetaca i blaženika te Majke Božje od Kamenitih vrata

Vlada je jučer prihvatila prijedlog Ministarstva vanjskih i europskih poslova te je odobrena jednokratna financijska potpora od 3,375.000 kuna Samostanu Svetog Duha franjevaca konventualaca za izgradnju Kapele hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu.

Portal IKA objavio je sada kako bi kapelica u Betlehemu trebala izgledati.

Kardinal Josip Bozanić blagoslovio je 10. veljače 2020. godine na misi proslave Stepinčeva u zagrebačkoj katedrali kamen temeljac za hrvatsku kapelu koja će se graditi u Betlehemu.

Foto: Samostan Svetog Duha

 

Riječ je o kompleksu od šest kapela koje će se graditi na Pastirskim poljima, a među njima jedna će biti u čast hrvatskih svetaca i blaženika te Majke Božje od Kamenitih vrata.

Kapela hrvatskih svetaca i mučenika trebala bi se sastojati od dva bogoslužna prostora: kapele na otvorenom kapaciteta 111 sjedećih mjesta te zatvorenog prostora kapaciteta 200 sjedećih mjesta. Obje kapele imat će svoj oltar.

– Hrvatska kapela bit će najveća i dobit će centralno mjesto. U dogovoru s kustosom Svete Zemlje fra Francescom Pattonom i koordinatorom projekta, gvardijanom samostana Svetog Spasitelja u Jeruzalemu fra Marcelom Arielom Cichinellijem, predložio sam da materijal (kamen, drvo, umjetnička djela) dođe iz Hrvatske – rekao je gvardijan Samostana Svetog Duha franjevaca konventualaca fra Tomislav Glavnik.

Komentara 44

DU
Deleted user
12:52 20.08.2021.

Novce za kapelicu namaknuti od parazita poput civilnih udruga i nevladinih organizacija koje pojedu milijardu kuna godišnje. Kapelica je dobra promocija za Hrvatsku.

LL
lijepa_li si
12:59 20.08.2021.

svašta, skupi se deset persona za zaštitu i promicanje trave zelene i zraka šarenog, traže i dobiju finacijsku potporu za svoju rabotu...i neka, treba nam zelenila i šarenila. no vidimo nit su zeleni, nit šareni..crvenilo i jednoumlje izvire iz svake besjede njihove, a novce bi trošili samo na svoje zulume!

Avatar joshan
joshan
13:33 20.08.2021.

prekrasno izgleda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije