Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

DHMZ izdao upozorenje za srijedu! U dijelu Hrvatske vrijeme izuzetno opasno

Autori: Vecernji.hr, Hina
01.01.2019.
u 22:12

Zavod za javno zdravstvo objavilo je pak da se 5. siječnja u Rijeci, Splitu i Dubrovniku očekuje hladnoća koja može djelovati na zdravlje.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za srijedu, te će u većem dijelu Hrvatske vrijeme biti potencijalno odnosno izuzetno opasno!

Za sutra se očekuje promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja te razmjerno vjetrovito. Na kopnu mjestimice oborina na granici kiše i snijega, češća u noći i ujutro kada se može i smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Slaba kiša samo je rijetko moguća i na Jadranu. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim, prema kraju dana moguće i olujnim udarima.

GALERIJA Druga strana dočeka! Hitna u Zagrebu imala nešto veći broj intervencija

1/11

Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak okrenuti na buru i jačati, pa će od sredine dana biti olujnih, podno Velebita i orkanskih udara. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu od 3 do 7. Najviša dnevna od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 12 °C.

 

Zavod za javno zdravstvo objavilo je pak da se 5. siječnja u Rijeci, Splitu i Dubrovniku očekuje hladnoća koja može djelovati na zdravlje.

– U danima koji slijede na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku iz koje će u srijedu mjestimice pasti malo kiše, a zatim su moguće oborine na granici kiše i snijega, osobito prema otvorenom moru. No važnije od tih slabih oborina bit će jaka i olujna bura, a s njom i prilično zahladnjenje pa je od četvrtka ujutro velika vjerojatnost "minusa" i uz more. Na kopnu u nastavku prvoga tjedna siječnja još hladnije, ponajviše u četvrtak i petak.

I pritom promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno uz malo snijega, a početkom srijede i mjestimice kiša koja se može smrzavati na tlu. Zimskom će ugođaju i hladnoći pridonositi i povremeno umjeren, mjestimice i jak vjetar – najavio je za HRT meteorolog Tomislav Kozarić.

Prema sedmodnevnoj prognozi Državno hidrometeorološkog zavoda, 'deblji' minusi očekuju se tek od početka idućega tjedna, odnosno od ponedjeljka. Vikend će u većini zemlje biti oblačan, ali uglavnom suh s dnevnim temperaturama do 5 stupnjeva Celzijevih.

>> Ovo su najbolje zimske gume

 

Ključne riječi

Komentara 12

OK
okvarbudovič
19:45 01.01.2019.

samo da ne pada u 7.mj.tko ga bude cistio po onoj vrucini.

MA
Magistrica
23:36 01.01.2019.

Koja drama....umislili se novinari VL da rade za fake news CNN

SA
samoborka
22:19 01.01.2019.

Da pogodimo,opet senzacionalisticke, dramatizirajuce najave vremenskih nepogoda tijekom kojih ce pasti dvije i pol pahulje snijega?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije