Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naftni stručnjak D. Stern:

'Ovaj ishod arbitraže je očekivan. Hrvatska treba otvoriti novu stranicu na polju energetike, ostvariti suradnju s HEP-om'

21.04..2016. Zagreb- Konzultant Davor Stern. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
24.12.2016.
u 20:46

Naglašava da je nužna strategija samostalnog razvoja Ine, koja je, kaže, zapuštena dugi niz godina

Naftni stručnjak Davor Štern kaže da je ovakav ishod arbitraže očekivao. "Moje iskustvo s arbitražama je uglavnom takvo da završe ili neutralno ili nepravedno", kaže Štern. Uvjeren je da je otkup dionica Ine, što je najavio i premijer Plenković, jedino što Hrvatska u ovom času može učiniti.

Naglašava, međutim, da je nužna strategija samostalnog razvoja Ine, koja je, kaže, zapuštena dugi niz godina. "Trebamo staviti na hrpu sva znanja koja imamo, pravnu, naftašku i geološku struku. Ina jest mala kompanija, ali small is beautiful.

Ina je imala uspjeha u Bijelim noćima, no to je, na žalost, završilo slično kao i ova arbitraža. Postoji potencijal povratka u Siriju, u Hrvatskoj imamo još neistraženih područja, imamo stručnjake", ističe Štern.

Smatra da bi Hrvatska trebala otvoriti novu stranicu na polju energetike, ne samo naftno-plinske, nego i u alternativnim izvorima, gdje bi Ina i HEP mogli nastupiti zajednički. 

>> Plenković: Vratit ćemo Inu Hrvatskoj! Otkupit ćemo cijeli Molov paket dionica

Ključne riječi

Komentara 9

AR
aristip
20:55 24.12.2016.

Kada je Ina koliko-toliko bila uspješna ovi isti su nas ubjeđivali da se Ina mora prodati inače će stagnirati. Kada je prodana i gotovo uništena sada nam ti isti govore kako je najbolje da tu uništenu tvrtku za basnoslovni iznos država kupi nazad. Pa tko je ovdje lud ?

Avatar ciklama
ciklama
21:04 24.12.2016.

Još jedan samohvali krp.lj koji je stalno gomilao bogatstvo na račun Hrvatske

Avatar Ponikvarac
Ponikvarac
21:15 24.12.2016.

"small is beautiful" od kud mu ovo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije