Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRA VIJEST

Ovaj grad je odlučio ukinuti plaćanje parkinga za svoje sugrađane

Zagreb: Siemensov parkirni automat
Davor Puklavec/PIXSELL
02.01.2024.
u 13:40

Sva javna parkirališta na području Županje svrstana su u jedinstvenu parking zonu gdje je se naplata obavljala svakoga radnog dana od 7 do 19 sati kao i subotom od 7 do 12 sati

U vrijeme kada sve poskupljuje u Županji su se odlučili na drugačiji korak. Naime, Grad Županja je donio odluku da sa prvim danom 2024. godine svi građani koji imaju prebivalište u Županji ne moraju plaćati parking. Odluka, koju je donio gradonačelnik Damir Juzbašić, odnosi si se i na tvrtke s područja Županje. Prema najavama direktora županjske Čistoće Ante Klanca građanima iz Županje biti će osigurano besplatno parkiranje uz kartu koju će moći ishoditi uz predočenje osobne iskaznice kao i prometne dozvole vozila. Klanac kaže kako su građanima do sada već izdali oko 1800 besplatnih parking karata kao i da su s provedbom ove odluke započeli od 1. siječnja. Još ostaje da se vidi koliko će mogućnost besplatnog parkiranja mještanima Županje utjecati na gradski proračun ali će se, kako je rekao Klanac, prvi pokazatelji znati nakon tri mjeseca.

– Vjerujemo kako će dobrobit koja će biti ostvarena za naše sugrađane nadmašiti izgubljeni prihod. Nije mi poznato da je bilo koji drugi grad u Vukovarsko – srijemskoj županiji, pa i široj okolici, donio sličnu odluku – rekao je Klanac.

VEZANI ČLANCI: 

Inače, sva javna parkirališta na području Županje svrstana su u jedinstvenu parking zonu gdje je se naplata obavljala svakoga radnog dana od 7 do 19 sati kao i subotom od 7 do 12 sati. Cijena parking klarte od sat vremena u Županji iznosi 0,40 eura, a vozači su imali mogućnost i da kupe dnevnu parking kartu i to po cijeni od 7,96 eura, mjesečnu po cijeni od 11,95 eura kao i godišnju ppo cijeni od 119,45 eura.

Vozači koji nemaju prebivalište u Županji i koji nisu ishodili besplatne parking karte parkiranje u Županji i dalje će plaćati po istim cijenama.

VIDEO Oluja otrgla krov sa zgrade i bacila ga na cestu i parking u Španskom

Ključne riječi

Komentara 1

DA
dalmatimun
08:18 03.01.2024.

a po čemu je to dobra vijest, po tome što će dobiti deponije parkiranih vozila i drastično smanjenje slobodnih parkirnih mjesta za ostale vozače. Jako pametno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije