Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dhaqabo Ebba

Ovaj Etiopljanin tvrdi da ima 160 godina. Vjerujete li mu?

komemoracija Darko Glavan, Tonko Maroević
Foto: Marko Lukunić
1/2
11.09.2013.
u 15:32

"Kad je Italija napala Etiopiju imao sam dvije žene, a moj sin bio je dovoljno star da vodi stoku"

Svatko tko vidi Dhaqabu Ebbu složit će se da je taj framer iz Etiopije vrlo star, ali pitanje je koliko točno ima godina. Sam Ebba tvrdi da je je star čak 160 godina, no ne postoji rodni list kojim bi to potkrijepio, piše Huffington Post.

Novinar TV Oromiyaae, koji je napravio intervju s Ebbom, ostao je toliko zadivljen njegovim poznavanjem lokalne povijesti da je uvjeren kako je Ebba doista star 16 desetljeća.

– Kad je Italija napala Etiopiju (prvi talijansko-etiopski rat trajao je od 1895. do 1896. godine, op. a.) imao sam dvije žene, a moj sin bio je dovoljno star da vodi stoku – rekao je Ebba, koji unatoč starosti ima više zubi od svog najstarijeg sina Hamida.

Ako je Etiopljanin doista u pravu, to bi značio da je najstarija registrirana osoba, stariji i od dosadašnje rekorderke Jeanne Calment, Francuskinje koja je umrla sa 122 godina. Medicinska tehnologija mogla bi utvrditi točnu Ebbinu dob, a u planu su pregledi koji bi to učinili.

>> Nevjerojatni svijet rekorda - Guinness World Records 2014

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije