Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNO

Ova brutalna reklama za sigurnu vožnju ne smije se emitirati prije 21 sat

reklama
Foto: Screenshot Youtube
1/2
23.06.2014.
u 17:19

Video prikazuje vozača koji autom slijeće na skupinu učenika na izletu u parku

Autori kampanja za sigurnu vožnju često pribjegavaju drastičnim porukama kako bi natjerali vozače na poštivanje prometnih propisa. Takav je sigurno i ovaj video Ministarstva okoliša (DOE) iz Sjeverne Irske pod nazivom "Učionica", koji je toliko šokantan da ga televizije ne smiju emitirati prije 21 sat.

Video prikazuje vozača koji autom slijeće na skupinu učenika na izletu u parku. Cilj kampanje je upozoriti kako je od 2000. godine  zbog prebrze vožnje poginulo 28 djece, odnosno otprilike jedan razred.

 

Šokantni spot izazvao je podijeljenje reakcije. Na YouTubeu su isključili mogućnost komentiranja i ocjenjivanja snimke, no neki su građani na Twitteru izrazili svoje nezadovoljstvo, a neki pak želju da se slični spotovi emitiraju i u drugim dijelovima Velike Britanije.

>> Ovaj spot protiv prebrze vožnje neće vas ostaviti ravnodušnima

Komentara 5

Avatar deja
deja
20:10 23.06.2014.

Nazalost javnost treba biti sokirana da bi poceli razmisljati. Video je mucan ali stvarnost gdje djeca ginu zbog ludjaka je jos mucnija. Bravo za onog kome je to palo na pamet da snimi jer je postigao svrhu, a to je da zgrozi ljude I potkne ih na razmisljanje I oprez.

DU
Deleted user
08:25 24.06.2014.

Nema tu pomoći, majmunu je svejedno, no kad taj majmun ima svoju djecu, onda postaje "civiliziran". Takvima je sve dobro dok netko drugi strada. A policija samo sliježe ramenima.

Avatar AligatorXO
AligatorXO
08:52 24.06.2014.

ideja autora je očito bila šokom upozoriti na opasnost pogibije djece od naše prebrze vožnje, a sudeći po sebi mislim da je uspio. Link na video definitivno šaljem dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije