Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni natječaj

Otvorene prijave za Kolos, nagrade Hrvatske komore inženjera građevinarstva

Lani je Kolos za konstrukciju dobio projekt Hotel Park u Rovinju
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
06.03.2019.
u 16:42

Nagrada će biti dodijeljena na 14. Danima ovlaštenih inženjera građevinarstva koji se ove godine održavaju u Opatiji od 13. do 15. lipnja u organizaciji HKIG-a

Hrvatska komora inženjera građevinarstva (HKIG) objavila je javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade Kolos za 2019. godinu, koja će se dodijeliti za osobiti doprinos Komori i njezinoj promidžbi u zemlji i inozemstvu, za doprinos inženjerskoj struci te za razvoj građevinske djelatnosti. Nagrada će biti dodijeljena na 14. Danima ovlaštenih inženjera građevinarstva koji se ove godine održavaju u Opatiji od 13. do 15. lipnja u organizaciji HKIG-a.

Lani je Kolos za konstrukciju dobio projekt Hotel Park u Rovinju. Riječ o najvećem turističkom projektu na Jadranu, koji će prvi u Hrvatskoj imati pet plus zvjezdica, a projektanti njegove konstrukcije i nagrađeni bili su inženjeri I. Palijan, S. Lulić i V. Crneković. Nagradu za izuzetno dostignuće u struci u području geotehnike dobio je inženjer M. Čagalj, za projekt sanacije potencijalno obrušavajućih stijena iznad Omiša koje su ugrožavale život Omišana. Ua životno djelo u građevinarstvu za 2018. bili su nagrađeni inženjeri M. Čaušević, B. Peroš i B. Stojković, dok je D. Marković nagrađena za projekt uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Mali Lošinj na Kijcu, I. Nosal za idejni, glavni i izvedbeni projekt željezničke pruge Gradec – Sveti Ivan Žabno, te D. Avdagić koji je nagrađen kao voditelj gradilišta na izgradnji trgovine Spar u Rijeci. 

- Kao i svake godine do sada, cilj nam je pridonijeti unaprjeđenju struke i potaknuti razmjenu iskustva i znanja. Stoga nastavljamo s održavanjem Dana ovlaštenih inženjera građevinarstva koji su sad već postali tradicionalno okupljanje stručnjaka iz područja građevinarstva. Već devetu godinu za redom, dodijelit ćemo nagrade Kolos čijim se nazivom prije svega želi istaknuti inženjera čovjeka koji svojim inženjerskim dostignućima čini nešto veliko značajno, nešto kolosalno - pojasnila je predsjednica Komore, Nina Dražin Lovrec, dipl. ing. građ.

HKIG će za 2019. godinu dodijeliti Nagradu za životno djelo, Nagradu za izuzetna dostignuća u struci ovlaštenih inženjera građevinarstva (za geotehniku, konstrukcije, prometnice, organizaciju građenja, hidrotehniku i druge specijalnosti građevinske struke), Nagradu za izuzetna dostignuća u struci ovlaštenih voditelja građenja/radova (za građevine visokogradnje, građevine niskogradnje, infrastrukturne, industrijske i energetske građevine, ostale građevine specifične za građevinsku struku) te Nagradu vanjskim pravnim i/ili fizičkim osobama.

Dobitnike će odabrati Povjerenstvo za nagrade koje se sastoji od devet stručnjaka iz područja građevinarstva. Rok za predaju prijedloga za nagrade je 1. travnja 2019. godine.

Pogledajte video rekonstruirane Radničke ceste do Domovinskog mosta:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije