Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otvoren natječaj za godišnju nagradu "Nikola Tesla - Genij za budućnost"

Prisutni su se složili da bi se u školama i fakultetima trebalo više govoriti o Teslinim otkrićima.
30. siječnja 2019. u 13:50 0 komentara 226 prikaza
Pogledajte galeriju 1/5

U okviru Dana Nikole Tesle u Tehničkom muzeju "Nikola Tesla" u Zagrebu izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Goran Šarić otvorio je natječaj za godišnju nagradu "Nikola Tesla - Genij za budućnost".

Ponovno nagrađeni! Nemamo razloga biti skromni jer Hrvatska je zaista najljepša na svijetu, evo i zašto!

Ovo je jubilarna deseta godina zaredom da se dodjeljuje natječaj i to u tri kategorije, kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije. Svi zainteresirani prijaviti se mogu od 1. veljače do 1. ožujka ove godine.

Prvo testiranje iz Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli održat će se 7. ožujka, a finalno testiranje 4. travnja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Otvorenje će biti popraćeno prigodnim programom.

Nagrada će biti uručena 10. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije „Tesla&Friends“ kojom će se i ove godine obilježiti Dan Nikole Tesle - dana znanosti, tehnologije i inovacija i obljetnica rođenja Nikole Tesle.

Industrija Europska komisija: Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu pogoršana u siječnju

Otvorenje natječaja zaključeno je panel diskusijom „Inovativni pristupi zaštiti okoliša i kakvoći življenja“ koju je moderirala voditeljica programa, Ljiljana Vinković, a sudjelovali su poznati znanstvenik i štovatelj Nikole Tesle prof.dr.sc. Velimir Abramović iz Beograda, doc.dr.sc. Vinko Lešić, sveučilišni profesor iz Zagreba, Katarina Marković, viša savjetnica u Uredu ravnatelja NP Plitvička jezera, Ivan Jurešić, zamjenik direktora Ponikve Krk koji je uskočio umjesto prethodno najavljene Ive Labaš i Damir Seferović, direktor nabave tvrtke Include d.o.o.

Okupljeni su se složili kako su izumi i otkrića Nikole Tesle ključni za razvijanje novih tehnologija za očuvanje okoliša i postizanje napredaka u korištenju obnovljivih izvora energije. Zaključili su kako mnoge Tesline teorije i patenti koji nisu poznati široj javnosti, moraju postati dostupni znanstvenoj zajednici kako bi mogli napredovati na globalnoj razini i realizirati njegove inovativne ideje.

Okupljeni su se složili da bi se u školama i na fakultetima trebalo više govoriti o Teslinim otkrićima kako bi mladi mogli biti upoznati s njegovim razmišljanjima te iz njih crpiti inspiraciju za svoje izume. Moramo potaknuti stvaranje nove generacije mladih znanstvenika koji će svojim radom poboljšati kvalitetu života ljudi i očuvati naš planet.

Chicagu prijete ekstremne hladnoće

 

 

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.