Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izložba

Otvorena izložba „Slike ne poznaju granice“

slike (1)
presnimila Ljiljana Risek
22.02.2011.
u 13:47

Izložbu u zagrebačkoj galeriji Bačva organizirali su Hrvatsko-kinesko društvo prijateljstva Varaždin i Hrvatsko-slovensko društvo prijateljstva u Bednji

ZAGREB – U organizaciji Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva u Varaždinu i Hrvatsko-slovenskog društva prijateljstva Općine Bednje u zagrebačkoj galeriji Bačva otvorena je izložba naslovljena "Slike ne poznaju granice". Na izložbi, u koju se organizacijski uključio i Javni sklad Republike Slovenije za kulturne djelatnosti, izloženi su likovni radovi i skulpture Društva likovnih umjetnika iz Maribora.

O tome da Hrvatska sa susjedima i budućim partnerima u EU želi graditi dobre odnose, govori i podatak da je glavna pokroviteljica izložbe bila premijerka Jadranka Kosor, a otvorio ju je njen izaslanik ministar kulture Jasen Mesić. Na svečanosti otvaranja govorili su i drugi uglednici, među njima Božo Dimnik, počasni konzul Hrvatske u Sloveniji, predsjednici hrvatskog i slovenskog društva likovnih umjetnika Josip Zanki i Peter Vernik, mariborski gradonačelnik Franc Krangler, predstavnici slovenskog veleposlanstva, Grada Zagreba i drugi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije