Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kostur iz ormara

Otpisali dug od 1,6 milijuna kuna i prijavili Pintarića

10.03.2011., Sisak - U Sisku naplata parkiranja provodi se vec tri godine,a koncesiju je dobilo poduzece
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
14.02.2015.
u 19:00

Bivši gradonačelnik branio se kako je nastojao barem naplatiti što se može od tvrtke u teškoćama, odnosno Parkcoma

Gradsko vijeće Siska otpisalo je krajem godine 1,63 milijuna kuna duga koje je Gradu ostao dužan propali koncesionar za naplatu parkiranja Parkcom. A SDP-ova vlast za taj izgubljeni novac odgovornim smatra bivšeg gradonačelnika iz redova HDZ-a Dinka Pintarića. Protiv njega je Grad nedavno i podnio kaznenu prijavu zbog zloporabe ovlasti i položaja. Parkcom je koncesiju naplate parkiranja dobio krajem 2007. na natječaju po cijeni od 1,7 milijuna kuna godišnje.

Ugovorom je bio predviđen rok jednokratne uplate cijelog iznosa koncesije, koji niti jedne godine nije ispoštovan, a koncesija nije bila raskinuta. Zadnju uplatu Parkcom obavlja u ožujku 2010., za treću godinu koncesije čiji je rok plaćanja bio 11. prosinca 2009. U listopadu 2010. dolazi do blokade računa tvrtke, kada je već bio izdan račun za 4. godinu koncesije uz rok plaćanja od 11. prosinca 2010. No, taj račun se stornira i sklapa, na sam Badnjak 2010., dodatak ugovoru s Parkcomom kojim im se omogućuje da koncesiju plaćaju u 12 rata. Unatoč tome Parkcom neće više uplatiti Gradu ni kune iako je formalno ubirao novac za parkiranje gotovo godinu dana od sklapanja aneksa.

Ugovor s Parkcomom raskinut je tek 6. rujna 2011. Zbog svega toga u Gradu smatraju kako je Pintarić odgovoran što je Grad izgubio 1,63 milijuna kuna. On je tada svoje poteze branio riječima kako je nastojao barem naplatiti što se može od tvrtke u teškoćama. No, dok je Sisak čekao rujan 2011. da raskine ugovor, Kutina i drugi gradovi ugovore su s Parkcomom raskidali već početkom te godine.

>> Dinko Pintarić zaposlen u Zagrebačkom holdingu

Ključne riječi

Komentara 16

OB
obrovda
19:47 14.02.2015.

Afera KOPA BEACH će još više uzdrmati Sisak i sdp-ovce korumpirane.

TO
tolitol
20:01 14.02.2015.

Lopovi su smijenjeni, zamijenili ih na vlasti isti takvi lopovi. Prvi su izabrani s lista HDZ-a i HSP-a, a potonji s lista SDP-a i HNS-a. Kakve veze s ideologijom imaju i jedni i drugi, ne zna se. Zna se jedino da je tu jedina ideologija punjenje vlastitog džepa i vlastiti probitak. Još kad se doda Marina Lovrić na županijskoj razini jasno je zašto je taj grad i ta županija crna rupa ove države.

BE
belimo
21:59 14.02.2015.

Gospoodo i drugovi; lopov je lopov, bio on "naš ili njihov",crveni, plavi ili crni. Sve dok ne bu sloge i poštenja nema nam napretka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije