Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

OTP otvorio prijave za poticanje startupova – prioritet ženama

Proces selekcije odvijat će se u nekoliko faza: nakon popunjavanja online prijavnice kandidati koji zadovolje kriterije bit će pozvani na online intervjue te će prisustvovati dvodnevnom online selekcijskom događanju sredinom prosinca gdje će imati priliku dokazati primjenjivost svojih rješenja pred bankarima.
16. rujna 2020. u 14:10 0 komentara 173 prikaza
OTP banka
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

OTP grupa otvorila je prijave za četvrto izdanje OTP Startup Partner programa putem kojeg podržavaju inovativne projekte i startupove. Poseban naglasak je na poticanju prijava startupova čije su osnivačice žene ili timovi koji predstavljaju ravnopravnost spolova, a prijave su otvorene do 23. listopada 2020. Informacije su dostupne na poveznici otpstartup.com.

OTP banka PROMO OTP banka d.d. među 14 financijskih institucija u kojima je moguće ugovoriti stambeni kredit uz državnu subvenciju

Program se provodi u 12 podružnica u srednjoj i istočnoj Europi, uključujući i Hrvatsku, a sudionici dobivaju priliku prisustvovati nizu međunarodnih događanja na kojima se mogu umrežiti s potencijalnim nacionalnim i međunarodnim korporacijama i proširiti prilike za poslovni razvoj; uz mentoriranje od definiranja pilot projekta do predstavljanja i razvoja rješenja.

Startupovi svoja rješenja mogu prijaviti u šest kategorija: naprednoj analitici podataka, korisničkom iskustvu i uslugama, internoj učinkovitosti, inovacijama proizvoda u bankarskom poslovanju s građanstvom, inovacijama proizvoda u malim i srednjim poduzećima i korporativnom bankarstvu te za potpuno inovativna i disruptivna rješenja koja se ne svrstavaju u te kategorije, ali se odnose na bankarski sektor.

Jačanje tečaja eura u odnosu na kune Krediti prije 2013. Za kunski i euro kredit PBZ i OTP moraju vratiti preplaćene kamate – nema zastare

 - Pilot razdoblje našeg prethodnog programa poklopilo se s europskim izbijanjem koronavirusa. Usmjerenost OTP grupe inovacijama jasno dokazuje činjenica da smo unatoč ovoj situaciji uspjeli uspješno dovršiti sve započete pilote. Za program je vladao golem interes čemu u prilog govori činjenica da je naš online Demo dan pratilo više od 1100 gledatelja. Ponosan sam kad vidim da je OTP Startup Partner program prerastao u inovacijsku inicijativu koja mobilizira cijelu grupu. Osim toga, iz godine u godinu u mogućnosti smo pretvoriti sve veći broj prijavitelja u dugoročne partnere – komentirao je  András Fischer, direktor odjela za inovaciju poslovanja s građanstvom OTP banke.

Proces selekcije odvijat će se u nekoliko faza: nakon popunjavanja online prijavnice kandidati koji zadovolje kriterije bit će pozvani na online intervjue te će prisustvovati dvodnevnom online selekcijskom događanju sredinom prosinca gdje će imati priliku dokazati primjenjivost svojih rješenja pred bankarima.

euri Prva pravomoćna presuda Ništetna kamata za euro kredit za obrtnika – OTP će morati vratiti oko 80 tisuća kuna

Potom slijedi tromjesečno pilot razdoblje tijekom kojeg im podršku za poslovni razvoj pruža mentor. Rezultati pilot razdoblja predstavljaju se na Demo danu žiriju sastavljenom od menadžmenta OTP grupe i predstavnika korporativnih partnera i investitora. Startupovi s najperspektivnijim rješenjima bit će odabrani za program u trajanju od šest mjeseci tijekom kojih svoje rješenje mogu implementirati unutar OTP grupe. Dosad je provedeno više od  30 pilot projekata te ostvarena post-pilot suradnja s 12 tvrtki.

Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic
Iskren
Stanković oduševljen: Ovo je muškarac koji zna što hoće, a ne Milanović i Jandroković
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.