Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuran Abu Bakra
Povratak na članak

Je li ovo najvažnije povijesno otkriće za islamski svijet?

Čini se najvjerojatnijim da su se dijelovi Kurana, u posjedu sveučilišta u Birminghamu, stari najmanje 1370 godina, nekoć nalazili u najstarijoj egipatskoj džamiji Amr ibn al-As u Fustatu.

Komentari 54

MA
makito
20:08 23.12.2015.

1 . Kuran nije ni muhammedov kuran je Muhamedu samo objavljen. niti kuran abu bakra...kuran je Muhammedu objavljen ,i to je Poruka Boga za Ljude, znate li sta je kuran, u kuranu su objav ljivanja Boga koji je davao knjige i drugim profetime i u kuranu koja je Bozja knjiga, i u njoj pise i o Tora koju zidovi vjeruju )tora nefalsificirana) , te stari zavjet ( ne falsificirana biblija) jevandjenlje, ili kako neki vele evangelium...i kuran ima sve te knjige u svojem "srcu" jer je uvjek Bog pozivao ljude da vjeruiu da ima samo 1 Bog i da ne prepisuju Bogu nikakve sinove, ili majke i oceve..i kuran ne bi bio kuran kada ne bi bila sve istinito u njemu. ...sve se mjenja,samo kuran i 1 jedini BOG ne

VL
ST
stojance
20:23 23.12.2015.

prosla su mnoga vrijemena, od Adama, mojsije,isusa itd, svi su govorili da ima jedino jednog Boga, isus je govorio da ima jednog Boga, Bog je uvjek kada su ljudi poceli da vjeruju u vise Bogova slao knjige, tako je slao nekoliko knjiga (ob avljivanja) naprimjer tora ..za izraelce, pa zatim i druge, naprimjer stari zavjet koji poznajemo kao stara biblija itd..kuran je poslednja i zadnja objava i za sve ljude....od tada kuran se cuva i ne menja vise od 1400 god, i nece se nikada mjenjati,jer to je savrsenstvo i poslednja objava knjige Boga, a tora i stari zavjet su menjali ljudi,zato je Bog Kuran ucinio da nikada vise ne bude promjenjen. a oni koji su falcioficirali toru,jevandjelje itd bice tesko kaznjeni

VL
MA
makito
20:35 23.12.2015.

neki misle da je islam nova vjera,ali grese islam je vjera koju je vjerovao i Adam, Noa,Abraham,Mojsije,Isus,Muhammad a.s svi....islam je ono sto ce biti i sto jeste vazno za svakoga covjeka i zivo te mrtvo bice, jer ce islam ii ozivjeti i mrtvo i ono sto je prah koji je nosio vjetar i voda..znaci ma u kakvom god substanci i obliku ili mikroorganizmi umrlih bica islam BOG cwe ponovo ozivjeti u istom tom obliki kada je umro ili prestao zivjeti, ponovo ce Bog njega ili nju oblikovati kakao je prije bio , i sami prsi njegovi bice ponovo oblikovani kako su bili one linije prsta koje dajemo ili poznajemo kao identitetski dokaz,i oni ce biti oblikovani kako su bili. ma bilo to covjek i i prah se pretvorio, Bog to kaze u kuran da ce ga stvoriti kakav je i bio ...a poslje toga u sudnjem danu, neki ce biti vrlo ocajni zato sto nisu vjerovali istini

VL
Avatar naturtrueb
naturtrueb
20:15 23.12.2015.

....jel onaj kuran što vehabije djele besplatno po evropskim metropolama...

VL
DU
Deleted user
23:13 23.12.2015.

Boga nema samo za onoga ko Ga ne trazi.Trazi ga,i On ce ti se javiti.

VL
ST
Stipan
07:58 24.12.2015.

I što ima novog u tom otkriću ? Svakim danom vidimo što je islam !

VL
DU
Deleted user
21:02 23.12.2015.

Pročitajte pismo Nikole Tesle umirućoj majci (može se naći na internetu) Možda se zamislite .

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
12:22 24.12.2015.

Svakom domoljubno hendikepiranom Balkancu koji komentira Kuran, skijanje ili europsku Sloveniju savjetujem da potraži stručnu pomoć ili ode na neki zabranjeni Thompsonov koncert gdje če se osječati kao svoj na svome!

VL
CH
chemica
22:14 23.12.2015.

Spaliti na lomači, jer ako bolesnici počnu doslovno tumačiti bedastoće napisane pred 1300 godina, bit će krvi do koljena. Dobit će samo dodatnu "inspiraciju" za klanje "nevjernika".

VL
Avatar germanikus
germanikus
06:50 24.12.2015.

makito .....očigledno je da ti imaš ozbiljan problem......potraži stručnu pomoć!

VL
BR
branaruth
08:44 24.12.2015.

Kako je 5 Židova mijenjalo povjest? Mojsije:"Zakon je sve." Isus:"Ljubav je sve." Marx:"Novac je sve." Freud" Seks je sve." Einstein:"Sve je relativno".

VL
Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
13:06 24.12.2015.

EUJanez ....hihihihih..a ja savjetujem svim našim mentalno hendikepiranim Slovencima da manje laprdaju na Portalima i više rade jer uskoro treba Hrvatima vratiti dug za struju i štedišama Ljubljanske Banke!Hihihihihihihihihihi...ianče komentari su ti kao i uvijek na razini inteligencije Slovenca!

VL
Avatar naroz
naroz
23:20 23.12.2015.

sada ce to da muslimani traze nazad. Isto tako ima jedan tepih u kaliforniji koji je shahov otac dao william herstu/ Posle iranske revolucije i taoca oni su trazili taj tepih nazad ali heast castle organization kazu 'nedamo nazalost"

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
07:34 24.12.2015.

Mein Gott, sjajno i vrlo bitno otkriče..Sada čemo u ovim dijelovima Kurana, u posjedu sveučilišta u Birminghamu, starih najmanje 1370 godina saznati slavimo li katolici Božič u pravi vrijeme ili bi bilo primjereno da ga slavimo na 25 maj za vrijeme rođendana največeg hrvata u istoriji ili na 29 novembar za rođendan najsjajnije zemlje u povijesti balkanskog čovječanstva.

VL
TH
than
02:26 24.12.2015.

Kako god, ali, ako se ja dobro sjecam srednjoskolskog obrazovanja kuran ne postoji, vec se to zove kur'an.

VL
Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
12:11 24.12.2015.

Svakome tko Kuran uzima za ozbiljno savjetujem da potraži stručnu pomoć!

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:34 24.12.2015.

znači, najveća bogatstva zapada su u stvari ukradena istoku. koji su najvredniji eskponati u tim bogatim zapadnim muzejima? ništa što je napravila ruka 'zapadnog' čovjeka. sramota. odite u crkvu u sevillu, pa pogledajte tu katedralu, kolko je tamo zlata, sve sve ukradeno i opljačkano iz južne amerike. da, zapad je bogat, al je sve to krađom stekao. sad kad treba raditi, sad imaju problema. najgore tek dolazi. ajd vi konkurirajte indijcima i kinezima danas.

VL
BE
b.elvir76
08:32 24.12.2015.

Muhamed Al.Selam je bio Allahov poslanik a pisac Kur"ana je bio Abu Bakrov i prva Dzamija se tako zvala Abu Bakir u Egiptu mislim da je tako nesto i rijec sama kaze Nema lijepse vjere od Islama i cistije knjigeige od Kur"ana . Nezelim da vrijedam niciju vjeru ili knjigu svatko ima pravo da vjeruje u sta hoce ali znam jedno svi se molimo jednom Allahu ili reci Bogu toliko .

VL
DU
Deleted user
22:55 24.12.2015.

Za one koji neznaju.Quran nije vjera niti religija nego čista ideologija u kojoj piše da se nemuslimani ili nevjernici trebaju ubijati gdje god se nalazili.Tu stoji samo da je ubijanje između muslimana zabranjenao dok za druge to ne vrijedi.Guglajte malo,, na primjer stoji unutra da žene nemaju nikakva prava itd,itd,itd....

VL
DU
Deleted user
20:46 23.12.2015.

ahahaa obrisali komentar. mora da je onaj habid odje moderator ja napisao samo koga briga za kuran, pisu o kuranu a u somaliji I bahreinu zabranili bozic... Islamic nation of Somalia follows Sultan of Brunei's example and bans Christmas celebrationss because 'they are contrary to our culture' President Hassan Sheikh Mohamud (pictured) has warned that security forces would break-up any Christian festivities in the capital Mogadishu.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.