Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavlja se niz

Otkrivena još jedna lažna diploma. Žena radila u dvije osnovne škole

diploma
Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija
05.07.2019.
u 14:21

Riječ je o krivotvorenoj diplomi profesor/ica biologije i kemije sa Sveučilišta J. J. Stossmayera u Osijeku, Odjela za biologiju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) priopćilo je u petak kako je otkrivena nova, ukupno 25. krivotvorena isprava u obrazovnom sustavu, i to kod osobe zaposlene u dvije osnovne škole u Međimurskoj županiji, te je u skladu s time pokrenuta odgovarajuća procedura.

Kako se ističe u priopćenju, riječ je o krivotvorenoj diplomi profesor/ica biologije i kemije sa Sveučilišta J. J. Stossmayera u Osijeku, Odjela za biologiju.

Osoba je s krivotvorenom diplomom u jednoj osnovnoj školi radila šest, a u drugoj sedam godina. Po otkrivanju nevjerodostojnosti diplome, pokrenuta je procedura prema nadležnim tijelima.

U hrvatskom obrazovnom sustavu do sada je, tako, otkriveno ukupno 25 nevjerodostojnih isprava, osam svjedodžbi i 17 diploma, i to devet diploma Sveučilišta u Zagrebu, tri inozemne (Visoka poslovna škola strukovnih studija u Novom Sadu, Sveučilište u Grazu, Sveučilište u Ljubljani), dvije Sveučilišta u Osijeku, te po jedna sveučilišta u Zadru, Rijeci i Splitu.

Po naputku ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, provjera vjerodostojnosti diploma i isprava zaposlenih u hrvatskim osnovnim i srednjim školama provodi se od 14. siječnja.

Komentara 10

DU
Deleted user
17:26 05.07.2019.

Bravo ministrice, pokrenite to na svim razinama školovanja i svim ministarstvima i postati će jasno zašto ne napredujemo.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
14:31 05.07.2019.

ima li tko muda to napraviti u morh-u ... ne samo za ove koji su u sustavu već i za one koji su izašli...

DU
Deleted user
21:33 05.07.2019.

Ne znam nikog s lažnom diplomom, al mnogi su mi sumnjivi kak su uopće uspjeli završit osnovnu??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije