Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava u baranji

Otkriven uzrok smrti žene koju je brat dva mjeseca držao u kući

Batina: Policija ispred kuće u kojoj je uhićen muškarac
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
11.10.2020.
u 21:18

Obdukcija je pokazala da je žena umrla prirodnom smrću, istraga se nastavlja o ostalim okolnostima

Muškarac S. (55) živio je u sobi pored Vesne Rajić (62), svoje sestre koja je ležala mrtva u krevetu skoro tri mjeseca. Njezino je tijelo u Batini, selu u Baranji, pronađeno u petak, a provedena obdukcija pokazala je da je ipak umrla prirodnom smrću. 

Tako su otklonjene sumnje da je S. ubio svoju sestru koje su postojale obzirom da je on gotovo tri mjeseca od javnosti skrivao činjenicu da je ona umrla, pišu 24sata

- Obdukcija je pokazala da je žena umrla prirodnom smrću. Istraga se nastavlja o ostalim okolnostima. Nemamo uhićenih osoba u tom postupku - rekla je glasnogovornica osječke policije. Iako nije uhićen, S. se više nije pojavljivao u selu, odnosno, viđen je u subotu kako dolazi u pratnji policije.

- Oni su ga dovezli, ušli su sa njime u kuću i veoma brzo izašli. Vidjela sam da nosi mobitel i neke svoje stvari. Valjda je došao po njih. Možda će ga sada smjestiti u neku ustanovu - kazala je susjeda.

VIDEO Dva mjeseca držao mrtvu sestru u kući

Istragom će se utvrditi da li je S., zbog svog specifičnog mentalnog stanja, kriv za kazneno djelo narušavanja mira pokojnika, zato što je skrivao njeno mrtvo tijelo mjesecima.

Znalo se da ima psihičkih problema od djetinjstva i da su o njemu prvo brinuli stariji brat, koji je umro prije tri godine, a potom Vesna, inače srčana bolesnica, koja se prije dvije godine vratila u selo nakon služenja zatvorske kazne zbog pronevjere. Otkako je došla, puno se družila sa susjedima, izlazila u selo, svi su je viđali, a onda je nestala što su susjedi primijetili. Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Batine Đuro Molnar potom je obio vrata s vatrogascima te pronašao Vesnu. 

- Ona je ležala u krevetu mrtva, već u poluraspadnutom stadiju - kazao je. 

Komentara 4

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
05:38 12.10.2020.

Nesretna obitelj. Možda je mogao Centar za socijalni rad već ranije nekako zbrinuti nesretnog čovjeka. Ako ništa dočekao je starost u obitelji. Mogu samo zamisliti njegovu stravu kada mu sestra nije odgovarala na pozive.

MC
McDonaldTrump
06:02 12.10.2020.

Da se umire prirodnom smrcu u 62 godini, Hrvatska bi izgubila bar milion stanovnika.

MA
marijaqwer
08:39 12.10.2020.

Kada bi djelatnici centra za socijalnu skrb radili barem 2 sata na terenu ovakve stvari se ne bi događale. Ne može se sjediti u uredima i čekati molbe za pomoć jer mnogi socijalni slučajevi ne znaju i ne mogu niti tražiti pomoć. A pomoć nije malo novca, sapuna, deka i WC papir, već liječenje i stalna skrb za one koji su nesposobni samostalno živjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije