Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otkriven spomenik za legendu obrane i najmlađu žrtvu Ovčare

U sklopu programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine u Domu ratnika svečano otkriveno spomen obilježje pod nazivom Otac i sin.
18. studenoga 2012. u 18:16 4 komentara 1614 prikaza
Vukovar Otac i sin (1)
Foto: Branimir Bradarić

U sklopu programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine u Domu ratnika svečano otkriveno spomen obilježje pod nazivom Otac i sin.

Spomenik je podignut u spomen na Igora i Petra Kačića, sina i oca, koji su tragično stradali u obrani Vukovara. Spomenik, je visok 3,5 metra, bijele je boje i u prirodnom izgledu donosi statue Igora i Petra. U podnožju spomenika nalaze se četiri grba i to Republike Hrvatske, Grada Vukovara, 204. Vukovarske brigade i Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata.

U prostoru između mramornog križa, a u obliku šahovnice, zasađeno je 60 bijelih i crvenih sadnica ruža koje simboliziraju ukupan zbroj godina Igora i Petra Kačića. Svi ti segmenti simboliziraju vjeru u Boga, ljubav prema obitelji i Domovini. Pukovnik Petar Kačić jedan je od najistaknutijih branitelja Vukovara. Bio je istinska legenda među braniteljima na Sajmištu gdje je i poginuo 2. listopada 1991. godine.

Bojnik Igor Kačić najmlađa je žrtva Ovčare. On je poslije pada obrane grada završio u vukovarskoj bolnici odakle je odveden i strijeljan na Ovčari. Imao je svega 16 godina kada je ubijen. Program Dana sjećanja završio je Svjetlosnom rijekom sjećanja na Dunavu koja se održava po ideji Željka Kovačića. U okviru akcije palili su se lampioni koji su puštani niz Dunav. Svaki od lampiona simbolizira po jednu od žrtava Vukovara.

>>FOTO Oko 50.000 ljudi obilježilo 21. godinu pada Vukovara

Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

  • west Mo*:

    dok je VUKOVAR bio pod kontrolom šačice bojovnika HOS-a, ZNG-a i MUP-a niti jednom srbinu nije pala vlas kose s glave jer HRVATI nisu srbi i nisu zločinci i da je tko htio učiniti nešto nažao srbima NIJE SMIO od ... prikaži još! BLAGE ZADRE. kad su pijana stoka- četnici, koljači, ubojice i rušitelji ušli u VUKOVAR onda su ti "zaštićeni" srbi išli od čovjeka do čovjeka i pokazivali one koji su bili BRANITELJI VUKOVARA a ti su prošli torture kakve čovjek i normalan um ne može niti zamisliti. jedan od tih žrtava je IGOR KAČIĆ koji je kao 16godišnji DJEČAK trebao biti pušten ali jedan od srba (da je naše pravosuđe učinkovito, davno bi ta stoka trunula ili u zatvoru ili u paklu) je rekao, "pa ne smijete pustiti malog, otac mu je zenga"!! i da znate da oninavodni zločini poslije SVETE OLUJE su djelo četnika, oni su ubijali svoje (bez susprezanja, baš kako su ih gazili tenkovima u koloni) koji nisu htjeli u bijeg s njima (tko nije s nama -protiv nas je) i jer su htjeli I USPJELI njihove zločine pokazati kao zločine HV-a!!

  • west Mo*:

    mala ispravka (zato jer čim spomenem neku "nedoličnu" riječ, moj komentar se briše), dobri samaritanac srbin Pero susjed je rekao doslovce:" “Ne spašavajte ustašina sina” ! taj zlotvor kao i mnogi iz one povorke u kojoj se pjeva da "traže ... prikaži još! salate" ŽIVE U REPUBLICI HRVATSKOJ i u miru "muzu" novce, primaju plaće i uzimaju mjesta poštenim i školovanim ljudima!!

  • -obrisani-:

    Pitanje za Ramba-ZG i "Kamocedu"? Zasto nikad ovakve stvari ne komentiraju , uvijek samo po Hrvatima paljba zbog zlocina! Ne da nije bilo necasnih stvari i kod nas , ali nije bilo organizirano i masovno kao kod Srba.