Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Otkrivamo istinu o obrazovnoj reformi

Naslovnica 17.9.2017.
17.09.2017.
u 00:00

Večernji list donosi cjelovitu povijest dosad neuspješne reforme obrazovanja, pojmove i zaduženja svih silnih imenovanih članova i predsjednika povjerenstava.

Dok Hrvatska po treći put očekuje imenovanje novih članova u Posebno stručno povjerenstvo i novog voditelja ili voditeljicu Ekspertne radne skupine, Večernji list donosi cjelovitu povijest dosad neuspješne reforme obrazovanja, pojmove i zaduženja svih silnih imenovanih članova i predsjednika povjerenstava. 

A povijest reforme svjedoči – koja god stranka bila na vlasti i primila se reforme, dalje se od početnih koraka i rada prve Ekspertne skupine nije odmaknula. Sve njih brinulo je isto – tko će i kako zamijeniti prethodne timove. Bez da jasno znaju argumentirati - što ih smeta.

Kako bismo razumjeli zamršene procese, imenovanja i razrješenja, reformu obrazovanja pratit ćemo kronološki, od njezina početka, držeći se činjenica. Kada, tko i u kojem kontekstu ulazi u proces reforme obrazovanja važan je detalj koji je, ovisno o političkoj opciji na vlasti, uvijek zadovoljavao polovicu stanovništva Hrvatske i isto toliko njih činio nesretnima.

>>Cijelu analizu obrazovne reforme pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U tiskanom izdanju donosimo i sljedeće teme: 

>>Ivan Jakovčić: Slovenci ne mogu zaustaviti naš ulazak u Schengen

>>Novi zakon: Ni brat ni sestra udomitelja ne smiju ugovoriti dosmrtno uzdržavanje

>>Tino Popović: Naravno da sam Vučiću rekao da navijam za Rijeku, na Zvezdinoj sam utakmici zaspao

>>Sandra Perković: Nisam smršavjela 10 kilograma da postanem manekenka

Ključne riječi

Komentara 17

MI
misho32
00:13 17.09.2017.

pored svih kritika nastavlj se Jokićeva reforma , nevjerojatno kako kao arumente navode isključivanje politike a to znači jednoumlje , lijevog liberalnog svjetonazora , jer po njihovom boljevičkom shvaćanju nikakva, pa i razložna diskusija nije dozvoljena.

DA
Dabiša
01:26 17.09.2017.

Kurikularna reforma vrijedi preko milijardu kuna. Samo je jedno pitanje, tko će dijeliti novac? Udžbenike od deset listova prodavati za 50 kuna. Uzimati honorar za nikakav posao. Kako kažu: Kad ne znaš što je razlog, razlog je novac. Sve golii materijalni interes.

MI
misho32
00:24 17.09.2017.

pitanje je da li je Plenković podlegao ucjeni tih nekoliko HNS-ovih uhljeba, koji su političkom trgovinom a ne po rezultatima izbora , preuzeli taj resor ili je i on tog lijevog liberalnog svjetonazora.koji je na izborima jedva prešao prag

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije