Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORUPCIJSKA HOBOTNICA

Otkrivamo detalje akcije u kojoj je palo 13 osoba: Rimac se sumnjiči za primanje mita od 45.000 eura

Josipa Rimac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.05.2020.
u 20:15

Njezina sestra radi za Generali osiguranje te je trebala napraviti policu za vjetroelektrane, za što je trebala dobiti brokersku proviziju. To su s njom dogovarali, kako se sumnja, Dragan Stipić i Milenko Bašić, a od te provizije 45.000 eura je išlo Josipi Rimac.

Josipa Rimac oko 20 sati trebala bi biti dovedena na ispitivanje u USKOK nakon što je danas uhićena u sklopu akcije u kojoj je uhićeno 13 osoba.

Sada već bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave sumnjiči se za trgovinu utjecajem i primanje mita. Točnije 45.000 eura, za koliko se sumnjiči da je preko svoje sestre trebala dobiti. a kako bi pogodovala tvrtki C.E.M.P. koja je gradila vjetroelektrane kod Knina.

Njezina sestra radi za Generali osiguranje te je trebala napraviti policu za vjetroelektrane, za što je trebala dobiti brokersku proviziju. To su s njom dogovarali, kako se sumnja, Dragan Stipić i Milenko Bašić, a od te provizije 45.000 eura je išlo Josipi Rimac. Nakon toga ona počinje, kako se sumnjiči, raditi pritisak na Hrvatske šume da promjene negativna mišljenja koje je C.E.M.P. dobio oko izgradnje vjetroelektrana.

Josipa Rimac
1/21

To se događalo krajem 2019. i početkom 2020. te je C.E.M.P. na koncu dobio pozitivno mišljene. Sumnja se da su Krunoslav Jakupčić, predsjednik uprave  Hrvatskih šuma i Ivan Melvan iz ispostave Hrvatskih šuma Split bili ti koji su na koncu dali pozitivna mišljenja.

Inače Hrvatske šume su s Bašićevom tvrtkom vodile sudski spor.

Komentara 27

KA
kajbum
23:27 29.05.2020.

Privedena je zato sto je bila ili jos uvjek jest sa karamarkom.

BH
Bunjevac=Hrvat
06:47 30.05.2020.

Ovo je sve predstava za javnost,recikliranje afera za dnevnopolitičke potrebe.Bivši i sadašnji srednje rangirani dužnosnici su kolateralna žrtva,odnosno potrošni materijal takve političke prakse jednog sistema koji opstaje na predstavi,na farsi.Prave korupcijske stvari s glavnim igračima će ostati skrivene na račun ovih sitnijih koji će platiti za njih.Zašto n.pr.nitko ne postavi pitanje prodaje Croatia osiguranja,cijene,uvjeta itd....i more drugih,možda i krupnijih....Bitno da je mjesto glavnog državnog odvjetnika pod kontrolom.

KA
kajbum
23:29 29.05.2020.

Prava meta je karamarko. Njga se seks boji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije