Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otkrili novi simptom koronavirusa: Prilično je neobičan, a može biti prisutan danima

Tipični znakovi i simptomi koronavirusa koji su dosad poznati uključuju kašalj, vrućicu i otežano disanje.
20. prosinca 2020. u 10:39 56 komentara 34300 prikaza
Epidemiološko testiranje u splitskoj Trajektnoj luci
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Otkriven je još jedan neobičan simptom koji se pojavljuje kod osoba zaraženih koronavirusom. Naime, tim istraživača je otkrio da je novi simptom uporna i dugotrajna štucavica, što dosad još nije bilo poznato. 

States Enact More Covid-19 Rules as Cases Rise NOVA STUDIJA Širi se lista simptoma za COVID-19: Ovo su najnovije indikacije zaraženih ljudi

Slučaj o 62-godišnjem pacijentu koji je imao štucavicu danima objavljen je u časopisu The American Journal of Emergency Medicine. Zaraženi muškarac se četiri dana borio sa štucavicom prije nego što je primljen u bolnicu na daljnje liječenje. 

Naime, testovi su pokazali kako ima problema s plućnim kapacitetom, a onda je utvrđeno i da je pozitivan na COVID-19.

Ovaj izvještaj ističe dva ključna problema. Prvo, naglašava važnost detaljnog proučavanja onih koji imaju problema sa štucavicom.

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljevic Alemka Markotić: 'Smrtnost je veća nego u prvom valu, sve je više mladih s težim simptomima'

Drugo, liječnici i kliničari trebali bi imati na umu da se određeni slučajevi koronavirusa ponekad mogu otkriti upravo kroz netipične simptome.

Tipični znakovi i simptomi koronavirusa koji su dosad poznati uključuju kašalj, vrućicu i otežano disanje.

Uz to, umor, bol u tijelu, glavobolja, gubitak mirisa i okusa, začepljen nos, mučnina i povraćanje, proljev, gubitak kose i upala grla također mogu biti pokazatelji da je osoba oboljela od koronavirusa. 

VIDEO: Biste li se cijepili protiv koronavirusa? Provjerite što kažu građani

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • babovac:

    Upamtite da će za Božić 2021. godine biti još većih represija! A Božić 2022. će dočekati u samoći onaj tko preživi glad, opstrukciju zdravstva i cjepivo.

  • milerazbojnik@gmail.com:

    ma stručnjaci za prodavanje magle su postali sve ama sve čeju navesti kao simptome more bit na kraju i ako li se ko podrigne u bilo kojem trenu svašta u što lise pretvori struka u jednu veliku mašineriju neznanja i ... prikaži još! to ako ko rikne če bit svrstano u koronu virus milina svaki dan neko k..... do grla

  • milerazbojnik@gmail.com:

    i na kraju po svem izrečenom još uvrstite i zabranite pušenje ono je isto uzrok virusu a još malo i previše ili premalo pijenja vode i jedenja hrane ajmo mozgovi