Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez posla

HTV-ova novinarka Nada Prkačin dobila otkaz zbog dva filma o Gotovini

nada prkačin
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
10.01.2014.
u 07:45

Novinarku se optužilo da je dokumentarce napravila bez odobrenja nadređenih, koristeći arhivu, te da je na Youtubeu ocrnila HRT.

Novinarka HTV-ova TV Kalendara Nada Prkačin dobila je ovaj tjedan otkaz zbog dvaju dokumentarnih filmova o generalu Anti Gotovini, “Lov na Gotovinu” i “Časni sude, nisam kriv”.

Novinarku se okrivilo da je bez odobrenja nadređenih napravila filmove koristeći arhivske materijale HRT-a te da je na Youtubeu neprimjereno govorila o svojim kolegama i HRT-u ustvrdivši da program HTV-a nije profesionalan.

– Da, dobila sam otkaz i sve je preuzeo moj odvjetnik – šturo nam je rekla N. Prkačin, dok je i s HRT-a stigla samo rečenica objašnjenja da je N. Prkačin dobila redovan otkaz ugovora o radu zbog skrivljenog ponašanja.

Neslužbeno se pak doznaje da je novinarka i ta dva filma napravila na isti način kao i prijašnje dokumentarce koje bi onda ponudila na emitiranje, pa je neke od njih HTV i emitirao, a za neke joj je dao dopuštenje da se emitiranju i izvan HRT-a. I “Lov na Gotovinu” ponudila je na emitiranje HTV-u, no odbijena je, ali je dobila dozvolu da se film prikaže u Zadru, Zagrebu i Osijeku.

Kada je kući ponudila i film “Časni sude, nisam kriv”, nije dobila nikakav odgovor. Odgovora nije bilo ni kada je zatražila odobrenje da se isti film u organizaciji braniteljskih udruga, na godišnjicu oslobađajuće presude generalu, prikaže u 50-ak gradova. Pošto je film u njima prikazan kreće prijava i postupak protiv Prkačin te slijedi - otkaz.

Komentara 184

Avatar MarkoHR
MarkoHR
07:56 10.01.2014.

Sramotna diktatura "proletarijata"... Da je nekim slučajem ista autorica napravila film o drugu Titiju, napredovala bi vrlo brzo.

Avatar politicar_nije_zanimanje
politicar_nije_zanimanje
08:13 10.01.2014.

Nastavak diktature Yutela....sjetimo se Karoline V.K. ... uvijek kad se netko drzne infomirati pučanstvo (koje im daje plaće) bez savjetovanja sa centralnim komitetom odmah otkazi i sve je "po zakonu".... Dolje partija sloboda narodu!!!

BI
budimo_iskreni
08:18 10.01.2014.

Sramota i užas! Gdje je sada hrvatsko novinarsko društvo?! Duka&co znaju reagirati samo kad su ugroženi novinari ljevičari... Diktatura na hrt-u se nažalost nastavlja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije