Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nema odmazde'

Otkaz radniku splitske Banovine: 'Neradnike i lažna bolovanja nećemo tolerirati'

Split: Predstavljeni kandidati liste Centar na kotarskim izborima
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
22.08.2022.
u 13:51

Puljak je napomenuo kako za sada nema drugih sličnih slučajeva, te kako će se sve sumnjive situacije provjeriti. 'Pomoći ćemo onima koji su s razlogom na dugotrajnim bolovanjima, ali lažna bolovanja nećemo tolerirati', zaključio je te dodao kako na mjesto otpuštenog radnika neće nikoga ni zapošljavati jer on ionako godinama nije radio.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević obavijestili su javnost o otkazu djelatniku Banovine koji nije dolazio na posao. Utvrdili su da zaposlenik Službe za imovinu, koji je blizak Kerumovom HGS-u, nije bio u Hrvatskoj dok je službeno bio na bolovanju. To pokazuje da nije mogao biti na liječničkim pregledima u lipnju i kolovozu. 

'Kao što znate, jedan od naših političkih ciljeva je povratak povjerenja u javnu upravu i javne službe. Naše uvjerenje je da je većina zaposlenih u gradskoj upravi i tvrtkama marljiva i da se radi o poštenim i vrijednim radnicima koji dobro obavljaju posao na dobrobit građana. Ipak, u svakom žitu ima kukolja, ima onih koji ne doprinose radu i koji ne poštuju radno vrijeme, a ponekad ni ne dolaze na posao, i baš zato, da vratimo dignitet javnoj upravi i da zaštitimo radnike od neradnika, odlučili smo se uhvatiti u koštac s tim.

'Ovdje se ne radi o nikakvoj političkoj odmazdi jer mi djelatnike dijelimo samo na radnike i neradnike. Za većinu njih niti ne znamo koje su političke opcije, niti nas to zanima. Zbog toga nitko neće biti diskriminiran, niti će imati prednost. Ovdje ima mjesta za sve zaposlenike koji marljivo i pošteno rade svoj posao. Za one koji iskorištavaju sustav mi ćemo naći načina da ne budu više među nama', rekao je Puljak na konferenciji za novinare. Napomenuo je i kako on osobno ne zna radi li se u ovom slučaju o članu HGS-a, javlja Dalmatinski portal

'Ako i jest, to je čista slučajnost. On se osam dana nije pojavio na poslu, Kao što znate ugovor automatski prestaje ako se ne pojavi pet dana, mi smo pričekali još tri. Osim toga saznalo se da nije u Hrvatskoj. Nakon toga tražio je sporazumni raskid ugovora o radu, na što mi nismo pristali', rekao je gradonačelnik Splita. 

Napomenuo je i kako za sada nema drugih sličnih slučajeva, te kako će se sve sumnjive situacije provjeriti. 'Pomoći ćemo onima koji su s razlogom na dugotrajnim bolovanjima, ali lažna bolovanja nećemo tolerirati', zaključio je te dodao kako na mjesto otpuštenog radnika neće nikoga ni zapošljavati jer on ionako godinama nije radio. 

Otpušteni radnik ove je godine na poslu bio svega dva mjeseca, a ostalo je pravdao kombinacijom godišnjeg odmora, neplaćenog i bolovanja. Imao je podršku kolegice koja je potvrđivala karticu na poslu umjesto njega, ona je kažnjena zbog teže povrede službeničke dužnosti. 

Video: Na plaži u Zadru plutali štakori

Komentara 24

PK
Posljednji Komšikanac
14:13 22.08.2022.

Čuj on nekoga zove neradnikom. Taj lipe u životu nije zaradio, vazda je na nekom obliku državne sise.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
13:58 22.08.2022.

Što cemo sa onima koji dnevno pojedu 2-3 kg janjetine na račun gradskog proračuna ??

DU
Deleted user
15:15 22.08.2022.

Onda i liječnik koji je otvorio bolovanje dobija otkaz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije