Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST SRPKINJE

Marija otišla u Švedsku za boljim životom pa se vratila nakon mjesec dana: 'Šokirana sam nekim običajima'

reuters
20.06.2022.
u 13:21

– Njihov i naš mentalitet potpuno je drukčiji i pravi je izazov prilagoditi se životu tamo – kazala je

Iako Švedska slovi kao jedna od zemalja u koju brojni dolaze zbog boljeg životnog standarda, ispovijest jedne Srpkinje pokazuje potpuno drugu sliku. 

Marija je otišla iz Srbije u Švedsku kako bi si osigurala stalna primanja i siguran život. Ipak, vratila se nakon mjesec dana jer je stvarnost bila puno drukčija. 

– Njihov i naš mentalitet potpuno je drukčiji i pravi je izazov prilagoditi se životu tamo – kazala je. 

Osoba mora raditi dva posla da bi si osigurala pristojan život, ispričala je Marija za Kurir.rs, te istaknula da su Šveđani privilegirani u odnosu na strance.

Osim toga, jako ju je šokirao odnos prema gostima, što su potvrdili i korisnici Reddita. 

Šveđani nisu nimalo gostoljubivi. Ako se nađete u njihovoj kući u vrijeme ručka, neće vam ponuditi da sjednete s njima za stol. Dovršit će svoj obrok kako treba, a onda će svoje vrijeme posvetiti vama. Također, kućni posjeti su vrlo rijetki, a ako se i dogode, nemojte očekivati ​​da će vas dočekati pun stol hrane, mišljenja su korisnici. 

Osim toga, Šveđani navode da obitelji u Švedskoj jedu zajedno, zbog čega djeca koja dolaze u posjet ne jedu iz poštovanja prema rutini večere u vlastitoj obitelji.

>> VIDEO U Hrvatsku stiže prvi toplinski val: Meteorolozi izdali i novo upozorenje

Ključne riječi

Komentara 68

LE
LenardHr
14:13 20.06.2022.

Sva sreca da se ta srpkinja vratila inace ne bi znali kako je u Svedskoj.

ZZ
Zo-ZG
13:41 20.06.2022.

Njihova zemlja, njihova pravila! Meni u redu!

NE
Nemamzačaj
14:21 20.06.2022.

Malo nebulozan tekst. Kako li je samo uspjela uc u privatnu sferu švedskih obitelji,i tako detaljno sve uocit. Ja sam vani vec 5g.i ne pada mi na pamet svljat po tuđim kucama i gledat njihov mentalitet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije