Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt Austrijanke na Krku

Otac poginule djevojke: Ne želim da se taj dečko ikada više približi motornom brodu

Austrijanka
Hrvoje Jelavic/PIXSELL//Facebook
31.07.2019.
u 09:54

Vaša je država objavila da smo ronili na 300 metara. To je čista laž. Onda se pojavila teza da nismo smjeli biti ni u pojasu iznad 100 metara, ali ni to nije istina jer sam kao podvodni ribolovac ronio i u vašim krajevima, rekao je otac

Austrijanka Verena Heinz poginula je u Malinskoj na otoku Krku kada je na nju naletio gliser. U trenutku nesreće mlada turistica s ocem se kupala i ronila na dah te je imala ronilačku bovu promjera jedan metar. U trenutku nesreće plaža je bila prepuna kupača. Prema riječima očevidaca, nesreća se dogodila mnogo bliže obali. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, podsjetimo, objavilo je da se nesreća dogodila 300 metara od obale, ispred hotela u Malinskoj. Sada se, kako kažu, provode dodatni očevidi i izvidi u cilju utvrđivanja točnog mjesta nesreće zbog činjenice da očevici navode različite pozicije.

Tuga u obitelji Heinz još je golema. – Želim podići svijest o opasnostima na moru, da se nikome više ne dogodi ovakva strašna nesreća – rekao je njezin otac Dieter u intervjuu za Jutarnji list. Razgovor je vođen u ponedjeljak, kasno popodne, a Verenino tijelo jučer je konačno transportirano iz Hrvatske prema Austriji.

– Bio je to najteži trenutak u mojem životu. Nije mi bilo jasno kako se to dogodilo. Nismo napravili baš nikakvu pogrešku, sve smo napravili propisno, označili se bovom... Vaša je država objavila da smo ronili na 300 metara. To je čista laž. Onda se pojavila teza da nismo smjeli biti ni u pojasu iznad 100 metara, ali ni to nije istina, jer sam kao podvodni ribolovac ronio i u vašim krajevima. Do 300 metara gliser nije smio glisirati i to znaju i mala djeca. Doslovce.

Moja su djeca, a imao sam ih do prošlog tjedna četvero, upravljala brodom još kao malena i toliko sam im govorio o sigurnosti na moru da znam da oni ne bi napravili pogrešku kakvu je napravio taj mladić. Nije moguće da nas nije vidio, more je bilo mirno, a naša bova golema. Uostalom, da nas i nije vidio, morao je osjetiti udarac. Znam, jer sam i sam godinama na motornim brodovima, pri tolikoj brzini osjetiš udar daščice, a kamoli udar u dvoje ljudi. Zašto ga vaša država štiti i laže da je to bilo 300 metara od obale, nikako mi nije jasno. Ako ne učinite nešto po pitanju sigurnosti, imat ćete ovakvu nesreću svake godine, a čujem da ih je i ove godine bilo još – kaže Dieter.

Kada su vidjeli da istraga ide u pogrešnom smjeru, angažirali su odvjetnika Ivana Primorca. No, ne zato da bi mladića koji je ubio Verenu strpao iza rešetaka.

Ne želim mu nikakvo zlo. Ne želim mu uništiti život iako je on uništio moj i Verenin. Ali želio bih da Verenina smrt ne bude uzaludna. Neka ovo bude posljednja takva tragedija na vašoj obali. Učinite nešto po tom pitanju, podignite razinu obuke. Mladići poput njega, koji su tako loše obučeni za upravljanje brodovima, ne bi smjeli upravljati gliserom od 500 konjskih snaga jer on u njihovim rukama postaje ubojito oružje. Ne želim da taj dečko ide u zatvor, to mi neće vratiti dijete, ali želim da se više nikada ne približi motornom brodu – oštro govori shrvani Verenin otac za Jutarnji.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Tračalo
Tračalo
10:54 31.07.2019.

kad ti je otac netko onda se ni ime ne spominje u novinama

DO
Dolinski
10:37 31.07.2019.

naravno, kazna za onoga koji je upravljao brodicom mora uslijediti, bolje stroža nego preblaga

WA
wannabenovinari
11:41 31.07.2019.

O, ja želim da taj lik ide u zatvor i to na toliko puno godina da zaboravi kako je vani. Previše je bahatih pojedinaca u državi, koji se ponašaju kao da samo oni postoje. Navijam za maksimalnu kaznu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije