Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
To je Amerika

Otac na meti kritika zbog onoga što je izvadio iz džepa tijekom rasprave u školi

otac izvadio nož
Foto: Screenshoot
1/2
22.03.2018.
u 09:37

Učenica Jade Pinkenburg usprotivila se ideji da školu čuvaju naoružani zaštitari, na što se ustao otac dvaju djevojaka koje pohađaju istu školu te počeo galamiti na nju

Zbog sve više napada u školama diljem Amerike, u srednjoj školi Rocky Point na Long Islandu u saveznoj državi New York održana je sastanak roditelja i učenika na kojemu se raspravljalo o zaštiti srednjoškolaca, no jedan je otac cijelu raspravu zasjenio svojim postupkom.

Učenica Jade Pinkenburg usprotivila se ideji da školu čuvaju naoružani zaštitari, na što se ustao otac dvaju djevojaka koje pohađaju istu školu te počeo galamiti na nju.

– Puno sam veći od tebe. Da se nešto dogodi, da te odlučim napasti, policiji bi trebalo tri do pet minuta da dođu do škole, a možda i deset ako je gužva u prometu – objašnjavao je ovaj otac, a onda je iz džepa izvadio nož te ga podigao visoko u zrak.

– Što ćeš učiniti sada, što ćeš učiniti sada? – ispitivao je otac djevojku.

Roditelji su počeli galamiti da spusti nož te je zbog svog postupka ispraćen iz prostorije, no on je putem objašnjavao da je samo želio dokazati koliko je lako uznijeti oružje u školu.

– Upravo sam ušao s ovim u školu. Nije pištolj, ali mogu napraviti puno štete s njime. Što ćete učiniti? Imam dvije djevojčice u ovoj školi, što ćete učiniti? – ponavljao je otac.

Dok su mu neki zapljeskali, puno se više roditelja usprotivilo njegovom postupku jer smatraju kako nasilje ne treba rješavati nasiljem.

No, s obzirom da većina Amerikanaca ne želi da se zabrani nošenje i slobodna prodaja oružja, rješenje za ovaj problem očito nije ni na vidiku.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
10:05 22.03.2018.

praktično je pokazao nadobudnima da je ipak potrebno imati naoružane zaštitare.ipak onaj koji se odluči na tako nešto bar će dvaput razmisliti...

RE
reborn
11:52 23.03.2018.

Nitko ne treba zaštitare, naoružanu pratnju i osiguranje, barem ne do trenutka kada se pokaže da su bili u krivu... A onda je prekasno... "safety first"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije