Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabuna ili namjera

'Otac mi je umro, a carina nije 'stigla' vratiti dug'

papiri
pixsell
27.12.2012.
u 14:47

To tvrdi T. Perković i dodaje da ga je carina u Slavonskom Brodu oštetila za 7580 kuna povrata duga za uvoz auta

Umirovljeni bojnik Tomica Perković iz Pleternice tvrdi da ga je carinska ispostava u Slavonskom Brodu oštetila za 7580 kuna, što mu pripada kao povrat carinskog duga njegovu ocu Nikoli nakon uvoza automobila iz Njemačke. Iako je pravo na povrat stekao još u siječnju, rješenje koje potpisuje pročelnik osječke Carinarnice Davor Petović izdano je tek 16. studenoga, a u njemu su, osim očeva imena i prezimena, stajali OIB, broj računa i banka druge osobe. Otac mu je u međuvremenu umro, a obitelj Perković novac nikada nije dobila.

– Tijekom godine moj otac i sestra desetak su puta telefonski apelirali da nam se dug napokon isplati na račun u Erste banci. Sumnja je nastala kada nas je službenik počeo uvjeravati da je rješenje u nekoliko navrata upućivano na očevu adresu, ali ga nitko ne zaprima – kaže Perković. Kada se htio osobno uvjeriti u ispravnost dokumenta, službenik ga je, kaže, isprintao i rekao "evo vidiš", ali mu ga nije dao na uvid, nego ga je bacio u smeće. Sutradan mu je druga službenica ipak iskopirala rješenje u kojem stoji kako je povrat izvršen, iako na njihovu računu nije bilo uplata.

– Kronologiju sam dostavio kriminalističkoj policiji. Uvjeren sam kako iza svega stoje kriminalni postupci brodske Carinske ispostave – kaže Perković. U odgovoru koji nam je dostavila Služba za informiranje Ministarstva financija ističe se kako je u rješenju o povratu carinskog duga iz tehničkih razloga došlo do nenamjerne pogreške koja se odnosila na OIB te je doneseno rješenje o njezinu ispravku.

"U Carinskoj upravi ove je godine provedena cjelovita reorganizacija pa je trebalo dulje vrijeme za donošenje rješenja. Carinarnica Osijek u međuvremenu je pribavila svu potrebnu dokumentaciju te je stupila u kontakt s nasljednicima Nikole Perkovića, tako da je povrat carinskog duga s pripadajućom kamatom u tijeku", navodi se u dopisu ministarstva. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije