Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trojica u pritvoru

Policija upozorava: Hitno se javite ako nađete ovakve novčanice

''Oprani novac''
PU zadarska
02.08.2022.
u 13:39

Policija moli građane, ako naiđu na ovakvu obojenu novčanicu, da obavijeste policiju na broj 192 ili sve prijave najbližoj policijskoj postaji.

Policijski službenici PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina, obojica imaju 25 godina, i jednim hrvatskim državljaninom u dobi od 30 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo pranja novca.

Navodi se da su osumnjičeni, kako bi prikrili nezakonito podrijetlo protupravne stečene imovinske koristi, tijekom srpnja ove godine na području Zadra te na području šireg biogradskog i benkovačkog područja u pet različitih ugostiteljskih objekata na aparatima za sreću uplaćivali novac koji su stekli drugim kaznenim djelima. Na osnovu toga su im izdane ''gotovinske ostave'' ili bi podizali isplatne listiće na iznos koji su uplatili. Idućih dana na temelju toga podizali bi novac u drugim automat-klubovima.

Osim toga, osumnjičeni su da su u istom razdoblju počinili ista takva kaznena djela na području Šibenika, u mjestu Tisno te u Gospiću. 

Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sva trojica osumnjičenika danas su predana pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Ključne riječi

Komentara 5

RA
rasturaljka
15:55 02.08.2022.

Kazu pajkani ako nadjes lovu da njih zoves. Pa koliki idiot moras biti da bi postao pajkan? I ptice na grani znaju da je razlika izmedju policajaca i kriminalaca samo u uniformi.

GE
geler203
14:10 02.08.2022.

Sve je to meni jasno, kiminal, lopovi, pljačka ali tko je dozvolio bankama da prve počnu?

SA
sargu123
14:01 02.08.2022.

Novac iz bankomata s elektrokemijskom zaštitom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije