Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija šok 3

Osumnjičeni za pokušaj ubojstva Miljuša i Galinca ostaju u pritvoru

privođenje (1)
Boris Ščitar/PIXSELL
24.12.2010.
u 11:24

Đorđa Vuletića, Darka Dakića i još jednu nepoznatu mušku osobu sumnjiči se za napad na Galinca, a Dakića se, uz već spomenutoga nepoznatog muškarca, sumnjiči i da je pokušao ubiti Miljuša.

Od četvorice uhićenih na zagrebačkoj Knežiji prije dva dana u policijskoj akciji Šok 3 jutros su na zagrebački Županijski sud privedeni Đorđe Vuletić (48) i Darko Dakić (32). Vuletića se sumnjiči za pokušaj ubojstva poduzetnika Josipa Galinca u rujnu 2008., dok se Dakića, osim za pokušaj ubojstva Galinca, sumnjiči i za pokušaj ubojstva novinara Dušana Miljuša koji je pretučen u lipnju 2008. godine.

Prema policijskom priopćenju, Vuletića, Dakića i još jednu nepoznatu mušku osobu sumnjiči se za napad na Galinca, a Dakića se, uz već spomenutoga nepoznatog muškarca, sumnjiči i da je pokušao ubiti Miljuša.

Vuletić i Dakić porekli djela

Pred istražnim sucem Borisom Ivančićem obojica su porekla djela. Nakon ispitivanja sudac im je odredio zadržavanje zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, teških okolnosti počinjenja djela i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Braća Goran i Petar Vidaković, koji su sa Vuletićem i Dakićem uhićeni u jednom kafiću na Knežiji, nakon 48 sati, koliko su bili zadržani na policiji, pušteni su na slobodu što očito znači da protiv njih nije bilo nikakvih dokaza.

U policijskoj akciji Šok 3 u protekla tri dana uhićeno je više osoba, a za nekima se još uvijek traga. Kako se doznaje, uglavnom je riječ o viđenijim pripadnicima kriminalnog miljea te većem dijelu osoba kojima se sudilo u slučaju tzv. zločinačke organizacije. Neki su od njih privedeni na policiju te se još ne zna kada će i hoće li biti privedeni istražnom sucu.

Policija se nada doći do informacija o naručitelju

Za drugima se pak traga jer ih policija nije zatekla na adresama stanovanja. Iako ih za sada traže zbog obavijesnih razgovora, neslužbeno se može čuti kako se smatra da je jedan dio osoba koje policija traži u bijegu.

Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a, danas je kazao da je akcija Šok 3 akcija širih razmjera, a osim otkrivanja počinitelja premlaćivanja Miljuša i Galinca, cilj joj je doći i do informacija o naručitelju. Nadalje, Borovec je kazao da policija pokušava ustanoviti tko je nepoznata osoba koja je s Vuletićem i Dakićem sudjelovala u napadima na poduzetnika i novinara.

Borovec o konkretnim imenima nije htio govoriti, samo je kazao da policija zbog obavijesnih razgovora traži više osoba, no ni za kim formalno nije raspisana tjeralica.

Na ispitivanju još šest osoba

Na ispitivanju u policiji nalazi se još šest osoba koje će danas biti ili privedene istražnom sucu ili puštene na slobodu.

Akcija Šok 3 jedna je od najopsežnijih policijskih akcija posljednjih godina i smatra se svojevrsnim udarom na zagrebačko podzemlje. Neslužbeno se može čuti da policija ovim valom uhićenja, osim rješavanja slučajeva premlaćivanja javnih osoba, misli doći do dokaza koji bi pomogli u rasvjetljavanju nekoliko neriješenih ubojstava iz proteklih godina.

Komentara 16

MM
Mladen Miletić
16:32 24.12.2010.

Policija se nada doći do informacija o naručitelju, kako doči do njega , putem svjedoka i to sada ide ovako;ako priznate da je naručitelj Sanader nema 5 nema 8 godina kao Glavašu nego samo godinica . Sistem je jeftin uzmizmi reci ja ili zna se 8 !

JP
jadranko primorac
12:51 24.12.2010.

Ikis, Znas li ti da se nakon 20 godina jos nezna gdje je nestalo preko 1000 gradjana Hrvatske? Znas li ti tko je pocinio uopce ta strasna nedjela? Znas li ti tko ce pronaci krvnike poubijanih gradjana Hrvatske?

Avatar lkis05@htnet-dsl
lkis05@htnet-dsl
12:40 24.12.2010.

Sve je to okey ali mislim da je to zataškavanje drugih stvati i dokazivanje kako policija radi svoj posao,mislim da je to glumatanje.Takvih akcija je trebalo biti stalno.Kada će biti uhićeni oni u slučaju Zec ,naime jasno se zna tko je bio drž.odvjetnik,što je s Reichelkirom ima još toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije