Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga

Osumnjičeni davitelj iz Plaškog sudjelovao u ubojstvu u B. Luci

\'crna opturena cetvorka iz plaskog..za ubojstvo u bihacu..., 231007 oskorus, cindric, batljan snimila kristina stedul-fabac\'
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
10.07.2010.
u 23:35

Goran Oskoruš i dvojica kompanjona 2007. upali su u kući povratnika Ive Bartulovića kojeg su zatukli i okrali

Policija još uvijek nije locirala Gorana Oskoruša, 19-godišnjaka iz Plaškog, koji je tijekom istrage vezane uz ubojstvo starice Ane Klipe iz Latina pokraj Plaškog napao policijskog službenika i pobjegao u šumu. Mladić je policajca napao mačetom, no nije ga ozlijedio, ali je pobjegao i za njim se i dalje traga.

Udarci bokserom u glavu

Iako istražitelji još uvijek Gorana Oskoruša ne proglašavaju osumnjičenikom za ubojstvo starice, uznemireni mještani upozoravaju kako je riječ o mladiću koji je neprestano u sukobu sa zakonom i tvrde kako je upravo on bio jedan od sudionika slučaja koji je 2007. godine potresao Banju Luku, ali i cijelu BiH i Hrvatsku.

Po tim tvrdnjama riječ je o Oskorušu koji je bio jedan od trojice optuženih i osuđenih za brutalno ubojstvo Hrvata povratnika Ive Bartulovića. Zajedničkim radom policije Republike Srpske i MUP-a RH ustanovljeno je kako ipak nije bila riječ o nacionalno motiviranom ubojstvu, već o razbojstvu koje je počinila četvorka s plaščanskog područja.

U noći sa 19. na 20. svibnja 2007. godine Ivica Cindrić, Niko Batljan i tada maloljetni Goran Oskoruš kroz prozor kupaonice provalili su u Bartulovićevu kuću. Cindrić je 67-godišnjeg Bartulovića nekoliko puta udario bokserom u glavu, a zatim su opljačkali kuću i otuđili 400 konvertibilnih maraka, 100 američkih dolara i 50 eura. Cindrić je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom osuđen na pet i pol godina zatvora, kao i Batljan za razbojništvo, a tada maloljetni Oskoruš poslan je u odgojni zavod na šest mjeseci.

Cijela obitelj na policiji

Nakon Goranova bijega policija je priopćila kako za njime već dulje vrijeme traga zbog izbjegavanja kaznene i prekršajne odgovornosti. Službeno osumnjičenih za ubojstvo još nema, no policija je u sklopu istrage privela i saslušala mnoge, ako ne i većinu mještana Latina.

Članovi obitelji Ćosić, otac i tri sina, koji su također bili na saslušanju, najavili su tužbu protiv države jer tvrde kako su tijekom ispitivanja bili zlostavljani; 18-godišnji Franjo nekoliko je puta udaren, a najmlađi brat, 16-godišnjak, ispitivan je na poligrafu bez nazočnosti roditelja. Njega su navodno držali u postaji 44 sata, a da mu nisu dali vode i hrane.

Komentara 2

OB
-obrisani-
02:01 11.07.2010.

Ovakve stvari se u Plaskom nisu prije desavale. Jebo Franjinu demokraciju. Mladi dave starcice.

ST
strsica
05:53 11.07.2010.

U 50 godina u plaskom je bilo jedno ubistvo. A sada, da te Bog sacuva. Nije u pitanju tko je ucinio ovo gnusno ubojstvo ali je cinjenica da sada u Plaskom zivi uglavnom olos. Bosansko Hrvatski ili domacinski Plascanski. Ja tu ne vidim razlike. Kome normalnom bi jedna starica smetala, pa ako su joj i novac htjeli uzeti, neka su ali je nisu morali udaviti. Da te Bog sacuva od idiota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije