Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČNO UBOJSTVO

Osuđivani nasilnik zatukao ženu koja mu se vratila

26.06.2003.
u 00:00

KRALJEVEC NA SUTLI - Njemačka državljanka Dagmar Gertrude Koloszar (52) još je jedna žrtva nasilnog ponašanja u obitelji.

Nju je još u subotu navečer u zagorskom zaselsku Kapelskom Vrhu u Općini Kraljevec na Sutli navodno na mrtvo pretukao, i to šakama i nogama, njen nevjenčani suprug s kojim je posljednjih šest mjeseci živjela u Hrvatskoj, hrvatski državljan Bojan Nikolić (43). Nikolić se tek jučer, četiri dana nakon tog stravičnog čina, navodno sam prijavio policiji u Zagrebu.

Jučer oko podneva u neuglednoj prizemnici u kojoj se ubojstvo dogodilo počeo je očevid. Ni susjedi koji su se u to vrijeme okupili ispred njihove kuće nisu točno znali o čemu se radi, ali su dobro poznavali sumještana Nikolića koji je ovdje živio već 20-ak godina i za kojeg kažu da nije nigdje radio, već je uglavnom živio od pomoći svojih roditelja koji su dugo godina živjeli i radili u Njemačkoj.

- Bojan je bio čovjek za kojeg nikad nisi znao što misli. I on i njegova, već treća, ovaoga puta nevjenčana supruga - bili su narkomani. Gertrude je često znala sva pretučena doći u dućan. Nikolić je i s ostalima u Kraljevcu na Sutli, naročito kad je malo popio, znao izazivati tuču. Svi su ga se ovdje bojali jer je imao cijelo tijelo istetovirano. No, u njegovom životu bilo je i na desetke drugih žena. Prva žena s kojom je dulje živio bila je također Njemica i s njom je imao troje djece. Napustila ga je i druga žena, mnogo mlađa Zagrepčanka s kojom je također imao dvoje djece i to zbog toga što ju je nekoliko puta pretukao, a posljednji put joj je izbio i bubrege. I ovu treću, nevjenčanu, ženu je u Njemačkoj već tukao, pa je bio i dvije godine u zatvoru. No, ona mu se prije šest mjeseci ipak vratila i, evo, sad se dogodilo ovo zlo. Znali smo da će se tako nešto dogoditii - pričali su nam susjedi, dodajući kako Nikolić ni s kim u selu nije bio dobar i kako bi ga zbog svog ponašanja trebalo dati na doživotnu robiju. Ne mogu shvatiti, jer zločin se dogodio još u subotu, da je u istoj kući s njom mogao živjeti nekoliko dana jer su ga još u ponedjeljak vidjeli, a da se prema ostalim sumještanima ponašao "sasvim normalno".

Jučer na mjesto ubojstva izašli su djelatnici zabočke policije te istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu, Zdenko Konjić. Tijekom jučerašnjeg očevida i na desetke metara od kuće širio se neugodan zadah raspadajućeg tijela. Mrtvo tijelo Dagmar Gertrude Koloszar prevezeno je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Zagreb, nakon toga će se znati i točan uzrok smrti.

Mladen Mandić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije