Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Osuđeni pedofili opet mogu raditi s djecom!

Naslovnica 26.9.
Foto: VL
26.09.2016.
u 00:08

Oni koji su odslužili kaznu brišu se iz registra i sustav ih više ne nadzire.

U registru pedofila koji se vodi pri Ministarstvu pravosuđa nalazi se 1417 pravomoćno osuđenih osoba zbog seksualnih delikata na štetu djece, a među njima je dvadesetak žena.

No, koliko je pedofila izbrisano iz registra jer je za njih nastupila rehabilitacija, u Ministarstvu pravosuđa ne vode statistiku o tome jer se podaci o osuđenim pedofilima koji su odslužili kaznu nakon isteka rehabilitacijskog roka brišu!

Drugim riječima, rehabilitirani pedofili se ponovno mogu zaposliti na poslovima s djecom iako država nema nikakva jamstva da opet neće seksualno napastovati djecu.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U tiskanom izdanju donosimo i sljedeće teme:

>>Proveden referendum u RS-u, Bošnjaci prosvjedovali, Inzko najavljuje sankcije

>>Ivan Račan: SDP je pogazio Račanove teze. U njima nema izbacivanja članova i ‘vojnog lekara’

>>Marina Lošić kandidatkinja za uzornu ženu: Već od pola 5 radim u kući, u štali, na polju

>>Cro Cop - Pobjeđuje i u 43. godini, protivnika tuširao za dvije minute

Foto: VLm

Komentara 30

DU
Deleted user
22:04 25.09.2016.

Imam osjećaj da je to na tragu zaštite prava drugačijih, pa zašto im braniti ono što vole. Strašno !

MA
Majur
20:43 25.09.2016.

Molim?!?!Jeste vi normalni?!?!Ej,"rehabilitirani pedofil"(to samo po sebi nije normalno) se briše iz registra i "šlag na tortu",uz to može raditi poslove koji imaju veze sa djecom....pa jeste vi normalni...da vam napišem što o vama mislim zatvorio bi mi VL račun na godinu dana.....

TH
than
21:08 25.09.2016.

Koju mi to drzavu glumimo ? U Americi mozes 'ladno usetati u policiju i pitati ima li blizu mene ljudi koji su povezani sa nasiljem, dakle i sa seksualnim (i to ne samo pedofili, vec silovatelji i ostali nastrani). Kako pedofil moze raditi sa djecom, kada ima nagon da im nanese zlo kojeg se ne moze rijesiti bez klasicne kastracije (one kemijske ne uzimam u obzir, jer prije ili kasnije prestanu piti tablete).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije