Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Dječaka je letvom napao pripadnik MORH-a, prijeti mu izbacivanje iz vojne službe

Prema izjavi pripadnika OS RH, incident se dogodio uslijed oštećenja imovine, odnosno čamca u vlasništvu pripadnika OS RH, na kojem je zatekao više osoba, među kojima se nalazila i oštećena maloljetna osoba, stoji u priopćenju MORH-a
08. rujna 2019. u 10:13 31 komentara 6455 prikaza
Hitna pomoć Brač
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Dječak (14) je ozlijeđen u Otočcu nakon što ga je napao 43-godišnjak jer je s prijateljima sjedio u njegovom čamcu. Dječak se s prijateljima igrao na rijeci, te su sjeli u čamac. Muškarac im je prišao i napao ih drvenom letvom. Iz MORH-a su se oglasili priopćenjem u kojem ističu da se radi o njihovom djelatniku te kažu da oštro osuđuju napad na dječaka u Otočcu.

Hitna pomoć Nije imao milosti Dječak se s prijateljima igrao u čamcu, prišao mu vlasnik i letvom slomio ruku

"Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u incidentu u Otočcu, gdje su maloljetnoj osobi nanesene tjelesne ozljede.

Naime, prema izjavi pripadnika OS RH, incident se dogodio uslijed oštećenja imovine, odnosno čamca u vlasništvu pripadnika OS RH, na kojem je zatekao više osoba, među kojima se nalazila i oštećena maloljetna osoba.

Provedeno je kriminalističko istraživanje te je protiv pripadnika OS RH podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, sukladno Kaznenom zakonu.

ecstasy SULUDI ZLOČIN Muškarac dao svojim nećacima djevočici (6) i dječaku (3) tabletu ecstasyja

Nad pripadnikom OS RH provest će se kazneni i stegovni postupak pred nadležnim Vojno stegovnim sudom koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe. Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska oštro osuđuju napad u Otočcu i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim.

Ovim putem, Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog predmetnog događaja i upućuju isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH", stoji u prioopćenju MORH-a.

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • Sve je uzalud:

    ....................šta napraviti kad petarde stavljaju da eksplodiraju u retrovizore........a ti gledaš.....................

  • larala:

    ako su uništavali njegovu imovinu onda se nema šta čovjeka udaljavati iz službe i kazneno goniti već kazneno treba goniti te maloljetne delikvente koji si daju za pravo zadnje vrijeme sve i svašta. ako ih roditelji nisu odgojili onda neka ... prikaži još!a ih odgaja država a, ne da zatvara oči nad njihovim nasiljem i bezobrazlukom jer to su tobože djeca. usput roditeljima poslati račun za ono što su njihovi neodgojeni mezimci napravili.

  • croban1111:

    Možda im je kao nagradu, trebao dati po dvjesto kuna?