Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi napad svećenika u sukošanu

Oštra reakcija Zadarske nadbiskupije: Kelavi je oduzeta župnička služba i zatraženo da ode na liječenje

Sukošan: Župnik je u svom dvoru pretukao časnu sestru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
18.05.2022.
u 12:03

Zadarska nadbiskupija izražava duboko žaljenje i ispriku prema žrtvi fizičkog napada kao i prema župljanima župe Sukošan. Ujedno molimo oproštenje od same žrtve kao i od svih koji su ovim opetovanim sramotnim činom sablažnjeni i potreseni, stoji u priopćenju

Svećenik don Domagoj Kelava ponovo je napao ženu u Sukošanu i to nakon što je pušten na slobodu nakon isteka desetodnevnog pritvora zbog udaranja i vrijeđanja 70-godišnje časne sestre u Sukošanu kraj Zadra. Pema informacijama koje imamo, ali ne od oštećene, nego od svjedoka, ženu je krivio za svoje probleme s časnom sestrom koju je ranije napao. Žrtva nije prijavila da je napadnuta već je, prema sadašnjim informacijama, rekla da je pala s bicikla. No, u razgovorima sa svjedocima policija, kako doznajemo ima saznanja da je napao 43-godišnju ženu i lakše je ozlijedio. 

O svemu se oglasila Zadarska nadbiskupija i najoštrije osudila ovaj događaj. 

"Zadarska nadbiskupija upoznata je s najnovijim događajem koji se, nažalost, zbio u ponedjeljak, 16. svibnja u župi Sukošan, gdje je don Domagoj Kelava sudjelovao u javnoj svađi i fizički napao mlađu žensku osobu. Spomenutom svećeniku je nakon fizičkog napada na časnu sestru (26. travnja) oduzeta župnička služba, a po izlasku iz zatvora naloženo mu je da u najkraćem roku pripravi administrativnu primopredaju župe i pođe na liječenje.  

Zadarska nadbiskupija izražava duboko žaljenje i ispriku prema žrtvi fizičkog napada kao i prema župljanima župe Sukošan. Ujedno molimo oproštenje od same žrtve kao i od svih koji su ovim opetovanim sramotnim činom sablažnjeni i potreseni. U duhu crkvenih propisa, don Domagoju je izdana zabrana vršenja svih čina vlasti upravljanja, propovijedanja i dijeljenja svetih sakramenata. Ponovljena mu je odredba da traži stručnu pomoć za liječenje.

Očekivano je ogorčenje javnosti na ovakav događaj koji predstavlja čin za svaku osudu, posebice što se radi o svećeniku koji ima biti uzor i primjer dobrog ponašanja. Dok izričemo žaljenje i ispriku žrtvama nasilja, ovakve oblike postupanja najoštrije osuđujemo na svim razinama u javnom životu, institucionalnom, obiteljskom i uopće društvenom", stoji u priopćenju Zadarske nadbiskupije. 

Video: Časna sestra Aneta: Izgubila sam svijest i pala

 

Komentara 2

TA
Tajg
17:53 18.05.2022.

Nije valjda da je dobija brnjicu?

DU
Deleted user
18:37 18.05.2022.

Ovu sektu, kao i hrpu nepotrebnih udruga trebalo bi skinuti s proračuna. Ljudi teško žive i još moraju plaćati raznorazne prodavače magle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije