Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE S PRISAVLJA

Oštra poruka s HRT-a: RTL i Nova su nas ilegalno pokušali izbaciti iz udruge čiji smo suosnivači

Zeljko Lukunic/PIXSELL
16.10.2020.
u 16:05

HRT se na današnjoj Sjednici neugodno iznenadio kada su sve ostale članice  izglasale isključivanje HRT-a iz Udruge.

Danas je održana sjednica Udruge mjerenja televizijske gledanosti (UMTG) koje su osnivači HRT, Nova TV, RTL televizija i HURA, a koja je, tvrde s HRT-a, sazvana protivno Statutu. 

Također, čelni ljudi s HRT-a tvrde da ih komercijalne televizije žele isključiti iz spomenute udruge, a na što su reagirali priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

"Iako Sjednica nije sazvana sukladno Statutu Udruge, na što je predstavnik HRT-a ukazao na samom početku, HRT  je - ne želeći opstruirati rad UMTG-a - ipak odlučio sudjelovati na toj Sjednici, te je jednoglasno s ostalim članicama izglasan novi predsjednik Udruge (predstavnik RTL-a) i potpredsjednica Udruge UMTG-a (predstavnica HURA-a).

HRT je u dobroj vjeri sudjelovao u radu udruge - dapače, tek je pristupanjem HRT-a došlo do osnivanja Udruge. HRT se u radu Udruge zalagao za ispunjenje ciljeva Udruge prema Statutu, te je težio osigurati standard kvalitete u cilju produkcije valjanih, pouzdanih i nepristranih podataka istraživanja TV gledanosti nenaplatnih TV kanala (tzv. Free-to-Air), IPTV kanala, kabelskih i  ostalih načina distribucije, kao i osigurati stalni napredak u odnosu na razvoj i potrebe tržišta te dostupnu novu tehnologiju.

Kako se HRT na Sjednici nije očitovao o tome hoće li prihvatiti ponudu AGB Nielsen istraživanje medija d.o.o. kao dobavljača usluge mjerenja gledanosti Udruzi UMTG, tj. prihvatiti iznos za financiranje i pregovore za suradnju s tom tvrtkom, već je zamolio za dodjelu roka od osam dana razmatranja prije donošenja konačne odluke, ostale članice su smatrale kako HRT opstruira rad Udruge.

HRT se na današnjoj Sjednici neugodno iznenadio kada su sve ostale članice  izglasale isključivanje HRT-a iz Udruge. 

HRT smatra kako nije prekršio pravila i obveze članstva te da je stoga nepravedno i protuzakonito isključen iz Udruge, a što je spreman i dokazati", stoji u priopćenju HRT-a.

Ključne riječi

Komentara 10

NE
Neo001
16:19 16.10.2020.

U pravu su što isključuju HRT jer to je parazitska ustanova koja ima monopol , koju su prisiljeni plaćati svi građani Hrvatske pod prijetnjom ovrha. To nipošto nije ravnopravna utakmica sa ustanovama na tržišnoj osnovi, prema pravilima konkurencije.

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
16:44 16.10.2020.

HRT odavno ne gledam,. Nisu nizasto. Saka jada. Steta para koje su mi uzeli sve ove godine.

PR
Proleter99
17:19 16.10.2020.

BRAVO !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije