Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolnica bez lijekova

Ostojić: To je skandal! Na teško bolesnoj djeci neće se štedjeti

'za pokrij....19.03.2010. rijeka......dr igor prpic....ravnatelj djecje bolnice kantrida. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
12.04.2012.
u 16:18

Ministar zdravstva Rajko Ostojić odluku Stručnog vijeća nazvao je nedopustivom i skandaloznom. Dječja onkologija ne treba paničariti jer se na teško bolesnoj djeci neće štedjeti, poručio je ministar.

Odluka Stručnog vijeća KBC-a Rijeka da se Klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida ne dodjele dodatna sredstva mogla bi dovesti u pitanje funkcioniranje svih odjela Dječje bolnice. Ova je informacija odmah izazvala paniku među roditeljima malih pacijenata, osobito najugroženijih među njima s dječje onkologije i intenzivnog liječenja. Proširila se vijest o mogućem zatvaranju onkologije jer novaca za terapiju od sljedećeg tjedna neće biti. Inače, Odjel za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice od siječnja radi u otežanim uvjetima jer traje uređenje novih prostora u koji bi dječja onkologija trebala useliti polovicom godine, a troškove uređenja financiraju država s milijun kuna, Grad Rijeka s 250 tisuća kuna, Udruga Krijesnica s prikupljenih 700 tisuća kuna u brojnim humanitarnim akcijama, kao i neke riječke tvrtke i građani.

Prijetnja zatvaranjem odjela upravo dok čekaju preseljenje koje su dugo čekali osupnula je roditelje oboljele djece i medicinsko osoblje koje o njima brine. Predstojnik Klinike za pedijatriju na Kantridi dr. Igor Prpić potvrdio je da je Stručno vijeće donijelo odluke o financiranju koje izravno utječu na rad klinike, no izrazio je nadu da će prevladati razum i da će se normalno nastaviti s njegom i brigom o pacijentima Dječje bolnice. Do kraja ovog tjedna osigurana je terapija za sve pacijente, no već sljedeći tjedan, ne promijeni li Stručno vijeće svoju odluku ili se ne pronađu neki drugi izvori financiranja, mali bi pacijenti mogli ostati bez potrebnih lijekova koji se kupuju iz dodatnih sredstava, a Klinici su dosad bila redovito odobravana.

Ministar zdravstva Rajko Ostojić odluku Stručnog vijeća nazvao je nedopustivom i skandaloznom. Kaže da racionalizacije poslovanja na odjelima na kojima se liječe teško oboljeli neće biti, bez obzira na njihovu dob. Ministar smatra da je odgovornost na ravnatelju KBC-a Rijeka Hermana Halleru, od kojeg će tražiti da mu kaže tko je roditeljima objavio informaciju po kojoj lijekova ima za samo još nekoliko dana. Dječja onkologija ne treba paničariti jer se na teško bolesnoj djeci neće štedjeti, poručio je ministar.  

Komentara 24

SO
sotokuco
19:18 12.04.2012.

Da sam ja ne daj Bože u situaciji tih roditelja, objavio bi rat Saboru i Vladi Republike Rhvatske.

FI
fila
19:23 12.04.2012.

Gdje su ti ljudi iz vlade,zašto se nešto ne poduzima kakvi ste bi beščudni ljudi,može se dogodit nema novaca za ovo ili ono,ali za ove stvari MORA BIT

EX
excell
19:00 12.04.2012.

to nije nikakva vijest ..mnoge bolnice već ne rade pretragu krvi jer nemaju reaganse dis u sad milinovići ,kosori i ini što su se busali svojom sposobnošću evo sad je vidljivo kako su bili sposobni ..ali samo za sebe...bljak lopovi državni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije