Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruski čelnik sasuo niz optužbi

Oštar govor Vladimira Putina: Zapad se koristi Ukrajincima kao topovskim mesom

International military and technical forum Army 2022
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/3
16.08.2022.
u 11:39

Ova operacija ima jasne ciljeve – osigurati sigurnost Rusije i ruskog naroda i spasiti građane Donbasa od genocida, naglasio je ruski čelnik

Zapadne zemlje nastoje proširiti "sustav sličan NATO-u" na azijsko-pacifičku regiju, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom svog pozdravnog obraćanja na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj sigurnosti. Putin je također rekao da SAD pokušava produljiti sukob u Ukrajini te da je posjet Nancy Pelosi Tajvanu bio "temeljito planirana provokacija".

"Zapad se koristi narodom Ukrajine kao topovskim mesom za održavanje svoje hegemonije", rekao je Putin.

"Oni (zapadne zemlje) trebaju sukobe kako bi održali svoju hegemoniju. To je razlog zašto su upotrijebili narod Ukrajine kao topovsko meso dok su vodili projekt protiv Rusije; zatvorili su oči na korištenje ideologije neonacizma i masovna ubojstva civila u Donbasu i opskrbljivali su oružjem, uključujući teško, kijevski režim", rekao je ruski čelnik, a prenosi TASS.

U tim okolnostima donesena je odluka o pokretanju posebne vojne operacije u Ukrajini koja je u potpunosti u skladu s Poveljom UN-a. "Ova operacija ima jasne ciljeve – osigurati sigurnost Rusije i ruskog naroda i spasiti građane Donbasa od genocida", naglasio je ruski čelnik.

"Događaji u Ukrajini pokazuju da su Sjedinjene Države nastojale produljiti sukob", dodao je Putin. Rekao je da Washington koristi istu praksu kako bi zapalio sukobe u Aziji, Africi i Latinskoj Americi.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu izjavio je danas da Rusija nije imala potrebe koristiti se nuklearnim oružjem u Ukrajini. Tijekom govora na Moskovskoj međunarodnoj sigurnosnoj konferenciji ustvrdio je da Sjedinjene Države i Britanija planiraju ukrajinske vojne operacije te da je NATO "nekoliko puta" povećao svoje trupe u istočnoj i srednjoj Europi, prenosi Reuters.

VIDEO: Oštar govor Vladimira Putina: Zapad koristi Ukrajince kao topovsko meso


 

Komentara 20

PA
partibrejkersi
13:55 16.08.2022.

Napali susjednu zemlju, de facto anektirali okupirane dijelove suverene drzave, čine genocid na domicilinim stanovništvom i pripadnicima vojske koji legalno brane svoju zemlju i Zapad je kriv. Svi agresori imaju istu retoriku kroz povijest. Ovaj Hitler u ime čovječanstva ii samih Rusa mora sto prije otici u ropotarnicu povijesti.

LE
Levanto
12:53 16.08.2022.

E sad, ukrajinci jesu nažalost topovsko meso zahvaljujući osjećaju za slobodu i obrane domovine. Očito im je draža demokracija nego Putinova diktatura. I to je jedini problem.

AF
afer
14:13 16.08.2022.

U zadnje vrijeme puno zuji a malo meda daje, izgleda da sankcije djeluju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije