Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
računalna prijevara

Ostala bez više stotina tisuća kuna nadajući se dobroj zaradi

Ilustracija
Pixabay/ilustracija
21.12.2021.
u 11:12

- Budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac - savjetuju u PU međimurskoj

Policijskoj upravi međimurskoj se s kaznenom prijavom za računalnu prijevaru javila žena koja je početkom rujna ove godine pronašla oglas s pozivom na investiranje u kriptovalute uz zajamčenu dobit. Javila se na oglas i prateći internetsku poveznicu ispunila obrazac u kojem je navela svoje osobne i druge podatke.

- Nakon prijave je putem telefona i aplikacije za komunikaciju zaprimila više telefonskih poziva od nepoznatih osoba koje su je navele da instalira određenu aplikaciju na svom računalu, čime im je omogućila pristup svom računalu. Potom je putem Internet bankarstva obavila nekoliko transakcija s ciljem kupnje kriptovalute.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina tisuća kuna - kažu u PU međimurskoj koja upozorava građane da budu oprezni. Osim što je, napominju, samo ulaganje u kriptovalute rizično, postoji i opasnost od prijevare ili hakerskog napada. 

- Budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac - savjetuju i dodaju da su sumnjiva obećanja o brzoj zaradi novca bez posla, poruke u kojima se nudi laka zarada, molbe za manjim donacijama ili neki drugi načini traženja novčane pomoći, traženje osobnih podataka poput preslika ili fotografija osobne iskaznice, bankovne kartice, PIN ili CVV broja i drugo.

VIDEO Zagrebački vatrogasci podijelili dramatičnu snimku: 'Ovo su posljedice kad raketa padne na balkon'

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
11:19 21.12.2021.

znam da će te obrisati komentar kao i uvijek, ali upravo portali su puni takvih oglasa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije