Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Babina Greda

Osnovnoj školi zbog gradnje dvorane prijeti urušavanje

škola
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
24.08.2016.
u 07:00

Roditelji su se organizirali i danas će prosvjedovati kako bi upozorili da ni nakon dvije godine dvorana još nije sagrađena

Desetak dana prije početka nove školske godine, roditelji osnovaca u Babinoj Gredi danas organiziraju prosvjed kojim žele upozoriti da ni poslije dvije godine nije sagrađena školska sportska dvorana.

– Dvorana je sad u drugom planu jer roditelji ne znaju ni gdje će im djeca ići u školu. Zbog rupe iskopane za potrebe dvorane koja se nalazi neposredno uz školu, školska zgrada više nije sigurna. Djeca i zaposlenici su u opasnosti, a nitko ne želi potpisati je li škola sigurna ili nije – kaže Tea Barić, jedna od organizatorica prosvjeda.

Dodaje i da se rupa, duboka oko šest metara i iz koje vire beton i željezne šipke, dodatno urušava. Na zidovima škole pojavile su se pukotine koje se mogu vidjeti i na okolnim kućama. – Želimo ukazati još jednom na problem jer ne postoji dozvola na osnovi koje bi djeca mogla krenuti u OŠ Mijata Stojanovića. Objekt nije siguran, a uz to nitko ne zna kamo će djeca sada ići u školu, tko će platiti put, koliko će to trajati… Svi šute. Izgleda da se treba, ne daj bože, nekome nešto dogoditi kako bi se neke stvari napokon riješile – ističe Barić.

Dvije godine čeka se gradnja te dvorane

Ravnateljica škole u Babinoj Gredi Đurđica Babić potvrdila nam je da se na zidovima škole vide brojne pukotine ali i da se rupa naočigled urušava. Ni ona ne zna što i kako dalje. – Opasnost prijeti učenicima i svima u školi, a i inspekcija je na to ukazala. Trenutačno nemamo nikakav službeni dokument koji pokazuje je li škola sigurna ili nije – rekla je Babić dodajući kako škola broji više od 330 učenika.

Govoreći o problemu školske sportske dvorane, načelnik općine Babina Greda Josip Krnić kaže da cijela priča traje dvije godine, a da ni prošla ni tehnička Vlada nisu ništa poduzele. – Dvije godine čeka se gradnja te dvorane, bio je osiguran i novac, odabran izvođač, a umjesto dvorane imamo ogromnu rupu koja prijeti svima. Za sada nema nikakvog rješenja pa su se roditelji organizirali i žele prosvjedom nešto učiniti. Svaki dan liježem i budim se sa strahom da se što ne dogodi – rekao je Krnić.

Prema neslužbenim informacijama, danas bi u Babinu Gredu trebao doći i zamjenik ministra obrazovanja.  

>>'Za cjelovitu kurikularnu reformu, obvezno obrazovanje mora trajati 10 godina'

Komentara 2

CO
Cosinus
07:16 24.08.2016.

Ma nema veze, to je ipak u Slavoniji. E živote i države i svega. Najbolje da se svi preselimo za Zagreb, pa ćemo i knjige dobiti za džabe, jer su u Zagrebu ipak bijeda pa si ne mogu kupiti knjige. :(

OG
Oger
09:56 24.08.2016.

Meni jednostavno nij jasno zasto se u ovoj drzavi prvo poziva vladu ako nesto nije u redu. ..Zar nitko ne vidi da su za cijelu pricu krivi gradjevinari i njihovo neznanje odnosno slampavost, prava poslovicna hrvatska slampavost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije