Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvak like

Osmaš Nikola u 20 dana prvi iz matematike, fizike i engleskoga

nikola ćulumović
Iva Vidović/VLM
18.03.2011.
u 15:02

S tradicijom natjecanja planira nastaviti i u srednjoj školi, a kaže kako se ne boji konkurencije u Zagrebu.

Osmaš Nikola Ćulumović ovih je dana glavna zvijezda na hodnicima Osnovne škole Perušić. Veliki ljubitelj prirodnih znanosti u zadnjih 20 dana zauzeo je tri prva mjesta na županijskim natjecanjima iz matematike, fizike i engleskoga jezika. Od prvoga razreda odličan je učenik, a nastavnici za njega imaju samo riječi hvale.

Nikola je poseban učenik, zainteresiran za prirodne znanosti. Ozbiljan, vrijedan, marljiv, odgovoran, a kada zatreba, pomaže i kolegama iz razreda, kazala nam je njegova mentorica iz matematike i fizike, nastavnica Štefanija Jurčić. Puna riječi hvale ispričala nam je kako je jednoga dana izrazio želju pred razredom izvesti pokus s tekućim dušikom. Samoinicijativno je istražio sve o postupku te ga predstavio razredu.

I Nikola kaže kako proučava kvantnu fiziku, a više nego prirodna zanimaju ga subatomska stanja. Iako voli matematiku, najmanje mu je zanimljiva geometrija. Priznaje kako razmišlja o zvanju profesora, a volio bi na proljeće upisati u Zagrebu MIOC ili V. gimnaziju.

Na natjecanja je krenuo u nižim razredima, a ovaj uspjeh najveći mu je do sada. Najviše su ga se dojmila Plitvička jezera gdje se u utorak održalo natjecanje iz matematike, a cjelokupno iskustvo natjecanja te putovanja na kojima je bio opisuje kao prekrasno iskustvo. S tradicijom natjecanja planira nastaviti i u srednjoj školi, a kaže kako se ne boji konkurencije u Zagrebu.

Na svoga sina jedinca ipak su najviše ponosni majka Subi i otac Mirko. Sretni su i zadovoljni zbog Nikolina uspjeha. Iako bi zbog njega voljeli da se školuje u Zagrebu, majka priznaje da će joj biti teško bez sina jedinca.

Nastavnica Jurčić ističe kako je Nikolin najveći plus dar logičkog razmišljanja, a uz njegove intelektualne sposobnosti tada ni rezultati ne izostaju.

Zadovoljna je najboljim učenikom i Nikolina Orešković, mentorica i nastavnica engleskoga jezika, koja ističe kako je s Nikolom oduvijek radila po naprednom programu. Kaže da je Nikola odmalena veliki talent za jezike. Prisjetila se kako je kao dijete znao na talijanskom, francuskom i njemačkom brojiti do 10, a svoj dar samo je dodatno potvrdio prvim mjestom na županijskom natjecanju iz engleskoga jezika.

Komentara 10

ŠI
Šiljka
19:10 18.03.2011.

Sada bi bilo dobro da može otići van i tamo lijepo završiti školovanje te se dalje nesmetano usavršavati, negdje gdje bi ga cijenili. Ovako, propast će! Sretno!

QW
qwas33333
21:10 18.03.2011.

Bravo mali!

KA
Karla
16:32 18.03.2011.

Drago mi je da se o takvim ljudima piše! Sretno Nikola! Nastavi s uspjesima i u srednjoj školi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije