Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK NAJAVLJUJE ŽALBU

Osječkim "dijagnostičarima" kazne manje za 9 godina i dva mjeseca

dijagnoza2
Davor Javorović/PIXSELL
15.01.2010.
u 14:15

- U oslobađajućem dijelu presude nije bilo moguće dokazati da su optuženi ta kaznena djela počinili te smatramo da u osuđujućem dijelu svrha kažnjavanja može biti postignuta i ovim kaznama - objasnio je sudac.

Nije se krilo oduševljenje danas u osječkoj sudnici Županijskoga suda nakon što je petorka uhićena u USKOK-ovoj akciji Dijagnoza 2 nakon nepune dvije godine puštena iz pritvora.

Za razliku od prve presude koju je Vrhovni sud poništio, svi su optuženi ovoga puta dobili znatno niže kazne. Prvooptužena Nataša Jokoš (41), tajnica u osječkoj bolnici, nepravomoćno je umjesto šest godina zatvora osuđena na tri godine i 10 mjeseci,  branitelj Nikola Prgić (55) dobio je četiri godine, gastroenterolog dr. Darko Horvat umjesto sedam godina ovoga je puta osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, policajac Mirko Lukić (37) na tri i pol godine te referentica u Uredu državne uprave Sandra Rudnički (42) umjesto pet na tri godine zatvora.

Šef osječke kardiologije dr. Robert Steiner (51) oslobođen je optužbe kao i neurolog dr. Darko Šimun Vukašinović-Soljačić (47). Njih su dvojica prvom presudom dobila uvjetne kazne.
Predsjednik sudskog vijeća Darko Krušlin iz sudnice je morao udaljiti Nikolu Prgića koji nije bio zadovoljan ni manjom kaznom.

- U oslobađajućem dijelu presude nije bilo moguće dokazati da su optuženi ta kaznena djela počinili te smatramo da u osuđujućem dijelu svrha kažnjavanja može biti postignuta i s ovim kaznama - objasnio je sudac Darko Krušlin. Svim osuđenima oduzima se i stečena imovinska korist, a najviše državi mora vratiti dr. Horvat - 4400 eura.

Zamjenica ravnatelja USKOK-a Zorka Fumić najavila je žalbe.
- Žalit ćemo se na oslobađajući dio presude, a za kazne ćemo još odlučiti nakon što presudu primimo u pisanom obliku - kazala je Fumić.

Ključne riječi

Komentara 3

PO
pozitivnomisljenje
14:40 15.01.2010.

mora vratit najvise, 4400 eura, a gdje su ostali miliuni??? Hrvatska ide\" dalje,\" egal sa kojim predsjednikom na celu!!!!!

MA
marsa55
15:46 15.01.2010.

pljuska svima onima koji su u posljednje vrijeme počeli vjerovati da je Hrvatska pravna država.

MM
Mladen Miletić
17:21 15.01.2010.

marsa 55, kakova pljuska kojima? tko je tako naivan glup da vjerije da je Hrvatska postala pravna Balkanska država ! Naravno da nešto moraju malo odglumiti i objaviti za EU i to je sve... Osim toga gdje je problem .lem . Heroj iz Osjeka 100% slobodan i gradi vilu a ove bi Hrvate utopio u čaši vode jel su lječnici ? Pametno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije