Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIJE RIJETKA POJAVA'

Osječki vatrogasci iz bunara izvukli ilegalnog imigranta

migranti
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
04.09.2017.
u 15:04

Jugoslav Vesić, načelnik općine Erdut, pod čijom je nadležnosti i Bijelo Brdo, kaže da nije rjetkost da se na tom području građani susreću s ilegalnim migrantima

Osječki su vatrogasci u Bijelom brdu izvukli ilegalnog imigranta, najvjerojatnije iz Sirije, i to iz bunara z kojeg je upao u subotu navečer.

Bunar je dubok oko 20 metara, pa su vatrogasci uz pomoć krana s tehničkog vozila spašavali unesrećenu osobu. Nakon intervencije, imigrant je predan liječničkoj ekipi Hitne medicinske pomoći, piše Glas Slavonije.

Navodno su četvorica migranata, kada im je prijatelj nastradao, trčala do prve prometnice kako bi zatražila pomoć. Kada su uspjeli zaustaviti automobil, jedan od njih obratio se vozaču na srpskom jeziku ispričavši što se dogodilo. Vozač zaustavljenog automobila, prema priči mještana bivši policajac, odmah je alarmirao policiju, no počela je padati jaka kiša pa su se četvorica prijatelja unesrećenog uspjela razbježati po selu.

Jugoslav Vesić, načelnik općine Erdut, pod čijom je nadležnosti i Bijelo Brdo, kaže da nije rjetkost da se na tom području građani susreću s ilegalnim migrantima.

- Na našem području im je tzv. vodena granica, a migranti uvijek pronađu način da prijeđu Dunav. Ne radi se o nečem novom i uvijek ima sporadičnih slučajeva. Ljudi pričaju da ih pronalaze u svojim vikendicama i u poljima, jer uvijek netko od njih ipak uspije prijeći granicu, iako ih policija najčešće zaustavi već na granici i vrati natrag – kazao je Vesić. 

Slavonija je puna migranata, iako iz MUP-a demantiraju da se radi o nekom velikom emigrantskom valu. Sredinom kolovoza lovci su, u potrazi za divljim svinjama na području Otoka, naišli na devet uspavanih Afganistanaca. Na području Novog Sela drugi lovac naišao je na migrante u blizini čeke. U Hrvatsku ulaze na sve moguće načine, od trčanja kroz šume do prelaska čamcima preko Dunava, skriveni u vlakovima...

Komentara 4

Avatar fuzzy
fuzzy
16:08 04.09.2017.

Dobro ispendrečiti, naplatiti intervenciju policije i vatrogasaca pa poslati onamo od kuda su i došli.

Avatar Blond Beast
Blond Beast
17:05 04.09.2017.

dobro da Jugoslav nije upao

KD
kdog
19:53 04.09.2017.

pa tu kod nas u okolici vukovara svaki dan 50 60 ih uhvate helikopter leti svaku noc to niko nepise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije