Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

Osječanki (47) koja je posljednja žrtva virusa, i otac (71) ranije preminuo od korone

Osijek: Ulaz u KBC Osijek dozvoljen samo kroz trijažni šator
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
17.04.2020.
u 14:36

U noći na subotu, prije dva tjedna, u KBC-u Osijek od koronavirusa preminule su, podsjetimo, četiri osobe, u samo par sati, a među njima i otac 47-godišnjakinje

Od koronavirusa preminula je 47-godišnjakinja iz Osijeka, a koja je bolovala od dijabetesa i visokog tlaka, te je bila tri tjedna na respiratoru. Da tragedija bude veća, ni dva tjedan ranije, od zaraze virusom COVID-19 umro joj je i otac, u 71. godini života. U noći na subotu, prije dva tjedna, u KBC-u Osijek od koronavirusa preminule su, podsjetimo, četiri osobe, u samo par sati.

Noć kasnije, bitku za život izgubio je još jedan pacijent. Posljednja preminula, 47-godišnjakinja, je ukupno šesta žrtva korone u Osječko-baranjskoj županiji. Broj novozaraženih je, pak, u padu.

– Testirano je u posljednja 24 sata 90 uzoraka i nemamo niti jedan pozitivan nalaz, odnosno zaraženu osobu. Dakle, u Osječko-baranjskoj županiji je ukupno 108 oboljelih. Jedna je osoba novoizliječena, i to u Našicama, i ondje više nema hospitaliziranih zbog koronavirusa. No, 24 su zaražena na ležanju u KBC-u Osijek, od kojih su dvije osobe na respiratoru – kazao je u petak Goran Ivanović, šef Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

VIDEO Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kad bi mogla završiti pandemija

Ključne riječi

Komentara 7

NI
Nika73
16:18 17.04.2020.

Krizni stožer Osijeka je izvijestio da je preminula gospođa bila "izrazito pretila te je imala dijabetes i problem s tlakom", dakle nedovoljno kretanja i eto problema.

IM
Immanuell
16:33 17.04.2020.

@kupus...... Ne piši gluposti, to je bila moja kolegica. Iz razloga pravila javnog izvještavanja neću napisati njezino ime i prezime. Zarazila se, donijela doma virus, zarazila si oca koji je nepunih tjedan dana od pojave prvih simptoma umro. U međuvremenuu je ona završila na respiratoru i noćas umrla, ako se tako može reći, "srećom" ne znajući da joj je otac umro. Prestanite stalno navoditi svoja tumačenja kao da ste pali s kruške. Ta žena je nedavno došla iz druge firme u našu misleći da će joj biti lakše. Da Bog da nikada nije pomislila na to i da je do mirovine ostala tamo odakle je došla. Ušla je u kolotečinu brzo i počela punim angažmanom, bez obzira na dijabetes, povećanu tjelesnu težinu i hipertenziju. Pila je svoje lijekove, redovito bila na sastancima, ukratko sve što si napisao je besmisleno. Virus ju je satrao za cca 4 dana, toliko mu je trebalo da je smjesti na respirator. Više se od tada nikada nije probudila. Budući da ne možemo nazočiti sahrani, ovdje samo mogu izraziti najdublju sućut ostatku obitelji i prijateljima. Laka joj zemlja. Počivala u miru Božjem.

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
14:49 17.04.2020.

Dijabetes i visoki tlak su užasno teške bolesti i s njima nitko ne živi duže od tjedan dana, dakle pokojnica od 47 godina nikako nije mogla umrijeti "od korone" nego samo "s koronom".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije