Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Senata

Osijek dobio Fakultet primijenjene matematike i informatike

Pogled iz zraka na novi kampus Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
30.11.2022.
u 14:12

Fakultet primijenjene matematike i informatike, po nazivu i profilu jedinstven u Republici Hrvatskoj, nastao je iz dosadašnjeg Odjela za matematiku

Fakultet primijenjene matematike i informatike najnoviji je fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Odluka je to koju je u srijedu donio Senat Sveučilišta. Fakultet primijenjene matematike i informatike, po nazivu i profilu jedinstven u Republici Hrvatskoj, nastao je iz dosadašnjeg Odjela za matematiku.

- Dugo je već poznato da prvu godinu prijediplomskih studija Odjela za matematiku upisuju najbolji maturanti po rezultatima obveznog dijela Državne mature na razini cijelog Sveučilišta. Isto tako zapošljivost diplomanata Odjela za matematiku među najvišima  je na Sveučilištu. Fakultet se osniva s ciljem povećanja vidljivosti i prepoznatljivosti na širem domaćem i međunarodnom prostoru. Važan je to iskorak Sveučilišta usmjeren prema gospodarstvu, jer se prema mnogim pokazateljima očekuje daljnji trend jačanja IT sektora, kao i drugih industrija za koje su ključni stručnjaci s matematičkim kompetencijama - ističe se u dopisu koji potpisuje  dr. sc. Ivan Sarić, direktor regionalnog ureda HUP-a Osijek, najavljujući više informacija u četvrtak.

Osnažuju se time, dodaje, i kapaciteti Sveučilišta za privlačenje stranih studenata, "a koji će grad Osijek prepoznati kao mjesto kvalitetnog studiranja, rada i života".

>> VIDEO Vlada produljila odluku o nižim trošarinama na energente, ali i smanjila cijenu lož ulja


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije