Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove tužbe

Osiguranje tuži Mafalanija jer je rastavio auto, a prijavio krađu

Amir Mafalani
Jurica Galoić/PIXSELL
22.05.2011.
u 22:00

Nakon ubojstva Pukanića i Franića u premetačini Mafalanijeve garaže pronađeni su ostaci auta

Ubojstvo Ive Pukanića, u kojem je sudjelovao Amir Mafalani, nepravomoćno osuđen na 16 godina zatvora, i istraga koja je uslijedila nakon njega u listopadu 2008. doveli su do pokretanja još jednog parničnog postupka protiv Mafalanija, koji je u tijeku.

Uredno isplatili auto
Naime, u zagrebačkoj Palači pravde Croatia osiguranje traži više od 100.000 kuna odštete od Mafalanija jer tvrdi da ih je prevario kad im je rekao da mu je auto ukraden, a zapravo je, nakon što su mu isplatili odštetu, pronađen rastavljen u dijelove u njegovoj garaži.

U tužbi ta osiguravajuća kuća tvrdi da je Mafalani 24. prosinca 2007. godine podnio zahtjev za naknadu štete zbog krađe Seat Alte, koja je imala kasko-osiguranje. Utvrđeno je da je šteta zbog krađe veća od 100.000 kuna, što je Mafalaniju i isplaćeno.

Tvrdi da nije primio tužbu
Međutim, nekoliko dana nakon ubojstva Pukanića u premetačini Mafalanijeve garaže pronađeni su ostaci Seat Altee pa Croatia osiguranje smatra da mu taj automobil nikad prije nije bio ukraden nego je Mafalani lažno prijavio krađu, a sam je rastavio automobil u dijelove kako bi na prijevaru dobio odštetu. 

Protiv Mafalanija osiguravajuća kuća vodi još jedan spor u kojem traži 73.168 kuna, koliko im je i dosuđeno nepravomoćnom presudom. No Mafalani traži ukidanje te presude i ponavljanje parnice jer tvrdi da, dok se nalazio u istražnom zatvoru, nikad nije ni primio tužbu.

Komentara 3

DU
Deleted user
01:03 23.05.2011.

sića u usporedbi šta je vojković radio

DR
dreamteam
22:29 22.05.2011.

Siptarska posla.

OB
-obrisani-
07:23 23.05.2011.

bolje da je sebe osigurao i nestao !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije